Lupta pentru titlu în Liga 1, aruncată în aer. Steaua, umilită de ultima clasată

Data publicării:
RAUL RUSESCU - DIGISPORT

Jucătorul FC Steaua, Raul Rusescu FOTO: digisport.ro

Roş-albaştrii s-au plâns de arbitrajul lui Robert Dumitru, care le-a refuzat trei penalty-uri. Rusescu a ratat totuşi o lovitură de pedeapsă în ultimul minut.

Pe un stadion gol, Steaua putea obține un punct în acest meci cu „lanterna roșie”, dar a ratat un penalty în minutul 4 al prelungirilor, după o fază la care Chipciu a fost faultat în careu de Ciprian Milea.

Raul Rusescu și-a asumat responsabilitatea, dar șutul său puternic a izbit bara transversală și partida s-a încheiat câteva zeci de secunde mai târziu, cu victoria nescontată a Oțelului.

Doar un singur punct mai desparte acum Steaua de ASA Târgu Mureș, principala sa urmăritoare în lupta pentru titlu.

Un meci de coșmar

Lucrurile păreau să meargă bine pentru roş-albaştrii, care au avut o bară în debutul partidei. Florin Cernat, plecat din offside, a centrat apoi în picioarele lui Latovlevici, care a deviat mingea în proprie poartă.

Steliştii au cerut până la pauză două penalty-uri, dar centralul Robert Dumitru a lăsat jocul să continue de fiecare dată. Mai întâi, Prepeliţă a fost faultat în careu, apoi Miron a jucat mingea cu mâna.

Chiar înainte de pauză, Oţelul a marcat din nou. Hamroun a dus scorul la 2 la 0 din centrarea lui Dan Popescu.

În partea a doua, Florin Cernat i-a dat şi el emoţii lui Arlauskis din lovitură liberă. Steliştii au cerut penalty pentru a treia oară, după ce Murgoci a blocat mingea cu mâna în careu. Robert Dumitru a lăsat şi de data aceasta jocul să continue. Ţucudean a redus din diferenţă în minutul 77, dar Steaua n-a mai avut forţa să egaleze. În prelungiri, Milea l-a faultat pe Chipciu în careu, iar arbitrul a dictat penalty şi eliminare. Rusescu a trimis însă mingea în bară.

S-a terminat 2 la 1 pentru Oţelul care a obţinut a treia victorie din acest sezon.

„Nu poti sa joci contra arbitrilor! Când începi jocul de la 1-0, dintr-un gol din offside, ai penalty la Prepeliță și nu ți se dă, automat nici jocul nu poate să meargă”, a declarat Helmuth Dukadam.

Întrebat dacă se pune problema schimbării antrenorului Constantin Gâlcă, directorul de imagine de la Steaua a spus că în opinia sa în primul rând s-ar pune problema schimbării celor din Comisia Centrală a Arbitrilor.

Se cere demisia lui Gâlcă

Suporterii Stelei şi-au pierdut răbdarea, iar în repriza a doua a meciului cu Oţelul, fanii de pe Arena Naţională i-au cerut demisia lui Costel Gâlcă.

E logic să-ți ceară demisia, principalul vinovat sunt eu, dar eu cred că meciurile din retur nu aduc nici pe departe cu ce am jucat în tur. Pe de o parte, văd o logică, pentru că nu avem jucătorii pe care i-am avut în tur și este foarte greu”, a declarat Constantin Gâlcă.

Întrebat dacă își simte postul în pericol, după ce FC Steaua a obținut doar un punct în trei etape, Gâlcă a răspuns: „E prea puțin pentru noi, e prea puțin, puteam să ne distanțăm la patru puncte. Pentru cealaltă parte a întrebării, întrebați-i pe cei din Club”.

Şefii Stelei n-au luat nicio decizie în privinţa lui Gâlcă. Se tem însă că vor pierde titlul din cauza arbitrilor.

„Nici noi n-am jucat exact ce trebuie să joace o echipă care trebuie să câștige campionatul, dar am zis dupa primele trei etape că lucrurile se vor limpezi. Nu mi-a fost dat niciodată să văd un asemenea arbitraj”, a declarat Valeriu Argăseală, președintele CA al FC Steaua.

Fotbalistul echipei Steaua, Adrian Popa, a declarat duminică seară, după meciul cu Oţelul Galaţi, că el şi colegii săi îşi cer scuze pentru această „seară ruşinoasă”. El a mai spus că steliştii vor fi „proştii proştilor” dacă vor pierde titlul.

„Suntem singurii vinovaţi de această situaţie. Ne este ruşine. Vrem să credem că a fost un accident. Nu credem în coincidenţe, dar arbitrul de linie este acelaşi care a fost şi la meciul cu CSU Craiova. Le cerem scuze suporterilor, a fost o seară ruşinoasă. Ne este teamă că putem pierde acest campionat. Nu este normal ce s-a întâmplat în această seară. Nu ne explicăm absolut nimic. Este o stare de şoc la echipă. Titlul se joacă în fiecare etapă până la final. Vom fi proştii proşilor dacă vom pierde campionatul", a spus Popa.

În etapa viitoare, Steaua joacă în deplasare cu U Cluj.

Ce spun învingătorii

Tehnicianul echipei Oţelul Galaţi, Florin Marin, a declarat duminică seară, după meciul cu Steaua, câştigat cu scorul de 2-1, că acest succes este meritat şi că elevii săi ar fi putut să mai înscrie, dar au avut probleme la finalizare.

„Steaua pornea favorită, datorită poziţiei în clasament, datorită lotului pe care îl are. Consider că victoria noastră este meritată. Mai puteam înscrie, dar am suferit la pasa decisivă. Din minutul 65 noi ne-am retras, iar Steaua a început să pună presiune. Au apărut greşeli normale, am luat gol şi am avut noroc la penalti. Este o victorie care ne dă moral pentru partidele viitoare. Ne mulţumeam şi cu un egal. Sunt convins că de acum încolo băieţii se vor descătuşa", a spus Florin Marin.

Tehnicianul a precizat că Oţelul Galaţi are şanse teoretice de salvare de la retrogradare: „Avem şanse teoretice de salvare, din cele şapte etape trebuie să obţinem şase victorii pentru a ne salva. Situaţia este foarte grea, dar sperăm în continuare. Avem datoria să încercăm până la final”.

Florin Marin a mai spus că ar fi o greşeală ca antrenorul Constantin Gâlcă să fie dat afară de la Steaua.

Am văzut mulți care nu ne dădeau nicio șansă, dar am avut șansă, am avut noroc, dar în fotbal dacă n-ai noroc, nu câștigi”, a declarat, la rândul său, Florin Cernat, mijlocașul Oțelului.

Alte detalii și secvențe video, AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri