Patru foști fotbaliști britanici au mărturisit că au fost abuzați sexual

Data publicării:
Hull City v Fulham - Premier League
Foto: Gulliver/GettyImages

Societatea Britanică pentru Prevenirea Abuzurilor asupra Copiilor (NSPCC) a lansat o linie telefonică pentru semnalarea abuzurilor sexuale din fotbal, după ce patru foşti jucători au mărturisit că au fost agresaţi sexual de antrenori când erau copii, relatează News.ro.

Hull City v Fulham - Premier League
Foto: Gulliver/GettyImages

David White, fost fotbalist al echipei Manchester City, Andy Woodward şi Steve Walters, foşti componenţi ai formaţiei Crewe Alexandra, şi Paul Stewart, fost component al grupării Tottenham, sunt cei care au vorbit despre abuzurile suferite.

Andy Woodward, în vârstă de 43 de ani, a declarat că a fost abuzat de Barry Bennell, fost antrenor şi căutător de talente la Crewe Alexandra.

Barry Bennell a fost condamnat în 1998 la nouă ani de închisoare pentru abuzuri sexuale asupra copiilor. Potrivit poliţiei din Cheshire, 11 persoane au mărturisit până în prezent că au fost abuzate, inclusiv Walters (44 de ani), care a spus că a fost tot victima lui Bennell.

David White, în vârstă de 49 de ani, a declarat că a fost abuzat de Bennell în perioada 1979-1980, când era junior la Whitehill FC.

Paul Stewart, 52 de ani, a afirmat că a fost abuzat de un antrenor timp de patru ani, până la vârsta de 15 ani.

„Nu ar trebui să existe loc de ascuns pentru abuzul sexual în sportul nostru naţional. Este posibil să existe şi alţii care au trecut prin astfel de orori când erau tineri jucători, dar nu au spus niciodată ce au păţit”, a declarat Peter Wanless, oficial al NSPCC.

Linia telefonică este deschisă non-stop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri