Presă: Autorităţile germane, de acord cu reluarea sezonului în Bundesliga. Când ar putea fi primul meci

Data publicării:
Erling Haaland in timpul jocului la borussia dormund
Erling Haaland Foto: GettyImages

Germania se pregăteşte pentru reluarea campionatului naţional de fotbal începând din această lună, cu porţile închise, conform unui proiect de acord între cancelarul Angela Merkel şi autorităţile regionale, obţinut miercuri de AFP.

Reluarea meciurilor din prima şi a doua divizie din Bundesliga, pentru a „limita daunele economice”, este considerată „acceptabilă” începând din cursul acestei luni, cel mai probabil pe 21 mai, conform presei germane, data oficială urmând să fie stabilită astăzi (miercuri).

În acest caz, Germania va fi primul campionat european major care îşi va relua competiţia, în condiţiile în care Franţa a pus deja capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania şi Italia speră în cel mai bun caz într-o reluare în cursul lunii iunie, relatează Agerpres.

Decizia de relansare a Bundesligii urmează să fie confirmată miercuri, în cursul unei videoconferinţei între cancelar şi şefii guvernelor regionale, care au ultimul cuvânt în privinţa autorizării evenimentelor sportive pe teritoriul lor.

„Reluarea competiţiilor urmează să fie precedată de o carantină de două săptămâni, dacă este necesar sub forma unor tabere de antrenament”, conform proiectului de acord.

Liga germană de fotbal (DFL) pledează de mai mult timp pentru această reluare, vitală pentru supravieţuirea economică a unui sector cu 56.000 de angajaţi în Germania.

DFL a prezentat puterilor publice un protocol sanitar foarte strict, bazat pe multiplicarea testelor de depistare a coronavirusului, care ar permite relansarea competiţiei cu riscuri cât mai mici.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, consideră că acest protocol „este coerent şi poate servi chiar drept model pentru alte sporturi”.

Dacă ultimele nouă etape din Bundesliga (prima şi a doua divizie) se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera 300 milioane euro din drepturile de televizare, sumă care va mai compensa pierderile din această perioadă, în condiţiile în care 12 dintre cele 36 de echipe din primele două ligi sunt în pragul falimentului, conform presei sportive germane.

DFL a convocat pentru joi o adunare generală în videoconferinţă, în cadrul căreia urmează să fie finalizat planul de reluare a competiţiei.

Înainte de oprirea sezonului, după etapa a 25-a, Bayern Munchen era lider al clasamentului, cu un avans de patru puncte faţă de Borussia Dortmund, bavarezii vizând al optulea lor titlu naţional consecutiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...