Șanse pentru optimi. Victorie după 32 de ani la Mondiale pentru Algeria

Data publicării:
coreea algeria

sursa foto: digisport.ro

Pentru Algeria au marcat Slimani '26, Halliche '28, Djabou '38 și Brahimi '62, iar pentru Coreea de Sud au înscris Son Heung-min '50 și Koo Ja-cheol '72.

Algeria a devenit prima echipă africană care a marcat patru goluri într-un singur meci la Campionatul Mondial. Oamenii bosniacului Vahid Halihodzic au strălucit în meciul cu Coreea de Sud.

Veniţi după eşecul cu Belgia, algerienii au marcat de două ori la foc automat - Slimani a deschis scorul după o pasă de la jumătatea terenului, iar Halliche a dublat avantajul în urma unui corner. Până la pauză s-a făcut 3-0, după reuşita lui Djabou.

Imediat după reluare, Coreea de Sud a dat semne de revenire prin Hueng-Min Son. Brahimi a refăcut imediat diferenţa de trei goluri.

Mijlocaşul lui Mainz, Koo, a marcat şi el pe final, iar Algeria s-a impus cu 4-2, în prima sa victoria la un mondial din 1982 încoace.

Succesul fostei adversare a României din urmă cu două săptămâni complică situaţia din grupa H. Belgia e deja calificată, iar Algeria a urcat pe locul 2. Rusia va avea meci decisiv cu africanii în ultima etapă, în timp ce Coreea are cele mai mici şanse la optimi.

Detalii, pe digisport.ro.

În celălalt meci al grupei H, Belgia a învins Rusia, scor 1-0, și s-a calificat în optimile competiției.

Clasament: 1. Belgia - 6 puncte, 2. Algeria - 3 puncte, 3. Rusia - 1 punct, 4. Coreea de Sud - 1 punct.

Ultima etapă a grupei H programează, joi, 26 iunie, partidele: Rusia - Algeria și Belgia - Coreea de Sud. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri