Stadionul Dinamo poate fi modernizat

Data actualizării: Data publicării:
dinamo stadion

Nicolae Badea a anunţat, în exclusivitate la Digi24, că renunţă la drepturile sale asupra stadionului Dinamo. Acordul omului de afaceri era necesar pentru ca arena să fie modernizată înaintea Campionatului European de Fotbal din 2020. Arena din Ştefan cel Mare se afla, din 2002, în folosinţa comună a clubului Dinamo al Ministerului de Interne şi a unei asociaţii a lui Nicolae Badea.

Am convenit cu Clubul Dinamo, o să scoatem din asociere activul care trebuie transferat către CNI, respectiv stadionul Dinamo, cu tot ce reprezintă el, tribune, teren, căi de acces. Este o practică comercială care se utilizează. Chiar nu văd nicio problemă câtă vreme am convenit ca acest activ să fie scos din cadrul asocierii.”, a declarat Nicolae Badea pentru Digi24.

„Suntem de acord cu propunerea CS Dinamo. Am discutat-o cu ei și suntem în etapa de a semna un act adițional, care a fost... între CS Dinamo și FC Dinamo, Asociația Sportivă, astfel încat actvul să fie transferat fără sarcini la Compania Naționala de Investiții.

 Propunerea de modernizare a stadionului este evident generată și de nevoia de a îndeplini condițiile stabilite de către UEFA pentru Campionatul European. Este deja oficial că Ministerul de Interne a trimis și Corpul de Control că să se vadă condițiile în care a fost semnat contractul atunci, în 2000 și ulterior în 2002.

Chiar nu văd niciun fel de problemă, atât timp cât am convenit ca acest activ să fie scos din obiectul asocierii, în ața fel încât să fie transferat”a spus Badea pentru Digi Sport.

Compania Naţională de Investiţii nu poate începe lucrările de modernizare, de aproximativ 40 de milioane de euro, dacă Asociaţia deţinută de Nicolae Badea nu renunţă la dreptul de folosinţă asupra terenului.

Este un document care trebuie să fie parafat de administratorul special, administratori juridici și contabilitatea clubului sportiv Dinamo și președinte”, spune Monica Iagăr, preşedinte Club Sportiv Dinamo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri