UEFA a renunţat la reintegrarea parțială a echipelor de fotbal din Rusia în competiţiile europene

Data actualizării: Data publicării:
logoul uefa
UEFA a renunţat la reintegrarea parțială a echipelor de fotbal din Rusia în competiţiile europene. Foto: Facebook

UEFA a renunţat la reintegrarea selecţionatelor Under 17 ale Rusiei în competiţiile europene, forul de la Nyon indicând marţi că nu a putut găsi o soluţie tehnică pentru a permite revenirea acestor echipe, informează Reuters.

„Punctul de pe ordinea de zi a fost retras, deoarece nu a putut fi găsită nicio soluţie tehnică pentru a permite echipelor ruse să joace”, a afirmat UEFA despre acest plan, căruia i s-au opus cu înverşunare Ucraina şi alte federaţii de fotbal.

Pe 27 septembrie UEFA a decis reintegrarea echipelor ruseşti Under-17 în competiţiile sale încă din acest an.

„Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor”, a explicat atunci, într-un comunicat, forul fotbalistic european.

Citiți și:
Decizie FRF: România va boicota meciurile de fotbal cu selecționatele Rusiei

Până la decizia UEFA, ruşii erau excluşi din toate competiţiile internaţionale de fotbal, atât cele de club, cât şi cele rezervate echipelor naţionale, după invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie 2022, decizie luată în comun de UEFA şi FIFA.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea Rusiei. Federaţia rusă de fotbal nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Mulțumiri din Ucraina, surprindere în Rusia

Ucraina s-a declarat marţi „recunoscătoare” după ce UEFA a renunţat la reintegrarea echipelor de juniori ale Rusiei în competiţiile sale, informează AFP, citată de Aerpres.

Ucraina a salutat faptul că poziţia sa a fost „ascultată”.

„UEFA nu va autoriza echipele Under-17 ale Rusiei să concureze. Mulţumim partenerilor noştri europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei!”, a afirmat Federaţia ucraineană de fotbal într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Decizia UEFA de a renunţa la reintegrarea echipelor Under-17 ale Rusiei în competiţiile europene a stârnit surpriză la Moscova, informează EFE.

Pe 27 septembrie, UEFA decisese reintegrarea echipelor ruseşti Under-17 în competiţiile sale încă din acest an.

„Nu mă aşteptam să le reprimească, nu mă aşteptam să anuleze acea decizie. Faptul că au anulat-o a fost o mare surpriză”, a declarat selecţionerul primei reprezentative a Rusiei, Valeri Karpin.

Preşedintele de onoare al Federaţiei ruse de fotbal, Viaceslav Koloskov, a afirmat: „Este prima dată când văd o situaţie în care Comitetul Executiv al UEFA ia o decizie şi apoi o anulează. Ar fi trebuit să explice că decizia trebuie aplicată ferm şi să creeze un mecanism pentru implementarea ei”.

El a adăugat că prin aceste decizii Comitetul Executiv „şi-a demonstrat pur şi simplu incompetenţa”.

„Copiii nu trebuie pedepsiţi pentru fapte pentru care responsabilitatea revine exclusiv adulţilor”, a explicat pe 27 septembrie, într-un comunicat, forul fotbalistic european.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri