Viitorul şi-a aflat adversara din turul 3 preliminar al Champions League

Data publicării:
image1435653
Foto: fcviitorul.ro

Echipa lui Gheorghe Hagi şi-a aflat adversara din turul trei preliminar al UEFA Champions League. Campioana României se va duela cu APOEL Nicosia. Ciprioţii au trecut în turul doi preliminar de F91 Dudelange, după 1-0 pe teren propriu şi 1-0 şi în deplasare.

image1435653
Foto: fcviitorul.ro

Campioana României poate considera că a avut parte de o tragere la sorţi norocoasă, ea evitând cluburi mai puternice, precum Olympiacos, Red Bull Salzburg, Copenhaga sau Ludogorets, scrie Digi Sport.

APOEL este echipa cu cele mai multe titluri câştigate în Cipru, 26, şi are în lot un fost portar al Rapidului, Urko Pardo, cel care a evoluat în Giuleşti în perioada 2008-2011, după care a ajuns în Cipru.

Arena GSP Stadium are o capacitate de 22.859 locuri şi a fost inaugurat în 1999.

Clubul înfiinţat cu 90 de ani în urmă are în palmares o performanţă cu care nicio echipă din România nu se poate lăuda: a atins sferturile UEFA Champions League în stagiunea 2011-12, fiind eliminată de Real Madrid (3-0, 5-2).

Echipa din Nicosia, campioană în ultimele cinci sezoane, a ieşit dintr-o grupă din care au mai făcut parte FC Porto, Shakhtar Donetsk şi Zenit St. Petersburg. În optimi, ciprioţii au trecut de Olympique Lyon, la penalty-uri.

Viitorul va disputa primul meci cu APOEL pe teren propriu, pe 25 sau 26 iulie, la Ovidiu, urmând ca returul să aibă loc pe 1 sau 2 august.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri