CM handbal feminin. România a fost învinsă de Muntenegru

Data actualizării: Data publicării:
romania-muntenegru-cm-handbal-feminin
Foto: Digi Sport

România a fost învinsă miercuri dimineață, la Kumamoto, de către Muntenegru, scor 26-27, în al doilea joc tare de la Campionatul Mondial de handbal feminin - Grupa C. Naționala noastră rămâne cu patru puncte. La pauză, scorul a fost de 12 la 11 pentru tricolore. Meciul a fost transmis de Digi Sport.

Prima repriză dintre România și Muntenegru a fost una foarte echilibrată, cea mai mare diferență de scor fiind de două goluri. La pauză, tricolorele au intrat în avantaj, scor 12-11.

În partea secundă, România a început să se distanțeze, având chiar și un avantaj de patru goluri, scor 21-17. Au urmat apoi câteva minute foarte slabe ale tricolorelor, care au încasat șapte goluri consecutive.

Până la final, România nu a reușit să mai egaleze, înregistrând al doilea eșec de la turneul final, scor 26-27, după cel cu Spania, din prima rundă.

Cristina Neagu, odihnită în meciul cu Kazahstan, de marți, a fost din nou la înălțime, reușind să înscrie de 11 ori. Următoarea cea mai bună marcatoare a României a fost Gabriela Perianu, cu patru reușite. De la Muntenegru s-a remarcat Jovanka Radicevic, care a punctat de șapte ori.

Clasamentul grupei C - CM handbal feminin

În urma acestui rezultat, România rămâne, pentru moment, pe locul 3, cu patru puncte, însă va fi egalată dacă Ungaria învinge Senegal, miercuri, de la ora 12:00.

Meciul decisiv pentru obținerea locului 3 în grupă și calificarea în Main Round va avea loc vineri, între România și Ungaria.

1. Spania - 8 puncte, 4 meciuri
2. Muntenegru - 8 puncte, 4 meciuri
3. România - 4 puncte, 4 meciuri
4. Ungaria - 2 puncte, 3 meciuri
5. Senegal - 0 puncte, 3 meciuri
6. Kazahstan - 0 puncte, 4 meciuri

Calculele calificării înainte de jucarea meciului România - Muntenegru

Jocul nu era decisiv pentru niciuna din cele două reprezentative, dar punctele contează enorm pentru Main Round, acolo unde nu este suficient să te califici, ci trebuie să ai și ceva zestre pentru a spera la o clasare în Top 7.

Atât România, cât și Muntenegru au ca obiectiv principal calificarea în grupele preolimpice.

În cazul în care România va câștiga acest meci, tot va mai avea nevoie de cel puțin un egal și cu Ungaria în ultima partidă din Grupă, pentru calificarea în Main Round. Dar în eventualitatea că România și Muntenegru se vor califica împreună mai departe, punctele vor fi luate în calcul. Acest lucru este valabil și la scor egal.

În cazul în care România pierde însă în fața naționalei Muntenegru, atunci pentru calificarea în Main Round trebuie să învingă obligatoriu Ungaria. În mod cert ar avansa însă cu zero puncte, tricolorele având deja eșec și cu Spania (scor 16-31).

Privind acest joc și din partea Muntenegrului, selecționata lui Per Johansson și Adrian Vasile își asigură calificarea în Main Round cel puțin cu un rezultat de egalitate în fața României. Dacă reușește să și câștige, atunci și-a asigurat cel puțin două puncte în grupa principală, indiferent cum va termina cu Spania în ultima etapă.

În cazul în care Muntenegru ar pierde în fața României, n-ar fi exclus să asistăm și la următorul scenariu, un clasament în trei cu Ungaria (cazul este valabil dacă selecționata maghiară câștigă în ultima rundă), în care diferența va fi făcută de rezultatele în meciurile directe.

Deocamdată, s-a jucat o singură partidă care ar conta în această ierarhie, Muntenegru – Ungaria 25-24. Rezultatul ne indică faptul că nici o victorie la un gol diferență a tricolorelor nu ar aduce liniște în tabăra lui Tomas Ryde pentru că o înfrângere la două goluri în fața Ungariei ar fi echivalentă cu o eliminare.

Sursa: Digi24, Mediafax

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri