Handbal feminin | România - Norvegia 25-20. Victorie superbă a „tricolorelor” în fața campioanei mondiale

Data actualizării: Data publicării:
final

 

ACTUALIZARE 21:40 – Final de meci. După un joc foarte bun, România a învins cu 25-20 reprezentativa Norvegiei, campioană europeană, mondială şi olimpică en-titre. Partida a contat pentru grupa 1 a preliminariilor CE din 2016. 


ACTUALIZARE 20:40 - S-a încheiat prima repriză, una în care jucătoarele noastre au jucat perfect și au dominat net jocul. 16-9 pentru România.


ACTUALIZARE 20:10 - Fetele au început bine meciul, iar în minutul 9 scorul este favorabil României 6-3.


După meciul de la Cluj, tricolorele vor juca şi pe terenul nordicelor, iar la finalul săptămânii următoare vor urma partidele din turneul preolimpic. Meciul cu Norvegia le poate aduce revanşa handbalistelor tricolore pentru eliminarea din semifinalele Mondialului din Danemarca. „Ne-am fi dorit să câştigăm atunci!”, a recunoscut, cu tristeţe, antrenorul secund al României, Costică Buceschi.

Selecţionerul Tomas Ryde are mari probleme în partea dreaptă a atactului pentru jocurile cu Norvegia. Din lot nu fac parte Adriana Nechita şi Melinda Geiger, accidentate. Pe ultima sută de metri a fost chemată Aneta Pîrvuţ Udriştioiu, de la Dunărea Brăila.

Înaintea duelurilor cu Norvegia, Tomas Ryde a aflat că este nominalizat de Federaţia Internaţională la titlul de cel mai bun antrenor din 2015, la fel ca şi selecţionerul reprezentativei scandinave, Thorir Hergeirsson.

România a câştigat primele două partide din grupa întâi preliminară, cu Lituania, pe teren propriu, şi în Belarus. Norvegia are şi ea punctaj maxim după primele două meciuri.

Abonații serviciilor de internet de la RCS-RDS pot urmări gratuit meciul AICI, pe stream-ul canalului Digi Sport 1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri