România, învinsă fără drept de apel de Norvegia la Campionatul Mondial de handbal feminin

Data actualizării: Data publicării:
Fază de joc din meciul de handal feminin România Norvegia
România, învinsă fără drept de apel de Norvegia la Campionatul Mondial de handbal feminin. Foto: Captură Digi Sport

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 33-22 (17-11), marţi seara, la Castello, în ultimul său meci din Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

România a ţinut piept campioanei europene doar în primele 15-20 de minute, după care scandinavele s-au desprins pe tabelă şi au intrat la pauză cu un avans de şase goluri, 17-11.

Ecartul a crescut după pauză, ajungând la 11 goluri (25-14, prima oară), acesta fiind şi diferenţa maximă şi finală, după ce la un moment dat tricolorele se apropiaseră la opt goluri (25-17).

Golurile echipei antrenate de Adrian Vasile au fost marcate de Cristina Laslo 6, Crina Pintea 5, Nicoleta Dincă 3, Lorena Ostase 3, Bianca Bazaliu 1, Andreea Rotaru 1, Bianca Harabagiu 1, Laura Moisă 1, Alina Ilie 1.

Yuliya Dumanska a apărat 5 şuturi, iar Daciana Hosu a parat 3.

Pentru scandinave au punctat Kari Brattset Dale 7 goluri, Veronica Kristiansen 5, Stine Bredal Oftedal 5, Malin Aune (CSM Bucureşti) 4, Nora Mork 4, Henny Reistad 2, Sanna Solberg-Isaksen 2, Maren Aardahl 1, Camilla Herrem 1, Marit Jacobsen 1, Moa Hogdahl 1.

Portarul Katrine Lunde (41 ani), cu 19 parade a avut un procentaj de 54%, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Meciul a fost arbitrat de muntenegrenii Novica Mitrovic şi Miljan Vesovic.

În celălalt meci al grupei, selecţionata Kazahstanului a dispus de Iran cu 31-25.

În clasamentul final, Norvegia a ocupat primul loc, cu 6 puncte, urmată de România, 4 puncte, Kazahstan, 2 puncte, Iran, 0 puncte.

Primele trei clasate acced în grupele principale, cu punctele realizate în meciurile directe.

România, care va începe cu 2 puncte faza următoare, va evolua în Grupa principală II, din care mai fac parte Norvegia şi Kazahstan, din Grupa C, precum şi primele trei clasate în Grupa D, Olanda, campioana mondială en titre, Suedia, şi Porto Rico.

În meciurile de marţi, Olanda şi Suedia au încheiat la egalitate, 31-31 (17-18), iar Porto Rico a dispus de Uzbekistan cu 30-24.

Olanda a ocupat primul loc, cu 5 puncte, urmată de Suedia, 5 puncte, Porto Rico, 2 puncte, Uzbekistan, 0 puncte. Olanda şi Suedia încep cu câte 3 puncte, iar Porto Rico, fără vreun punct.

România va juca pe 9 decembrie contra Olandei, Norvegia va întâlni Porto Rico, iar Suedia va primi replica selecţionatei Kazahstanului.

România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

Adrian Vasile: Aceasta poate fi diferenţa când nu stresezi echipa Norvegiei

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Adrian Vasile, a declarat, la finalul partidei cu Norvegia, că aceasta poate fi diferenţa dintre cele două formaţii dacă adversarele nu sunt „stresate”.

„Poate fi aceasta diferenţa atunci când nu faci echipa Norvegiei să se streseze prin valorificarea şanselor bune pe care le avem. Ne-am lovit de o echipă foarte puternică, cu un portar mare. Am ajuns în situaţii foarte bune, dar trebuie să fim conştienţi de ceea ce am jucat şi ce ne-a lipsit. Trebuie să stresezi echipa Norvegiei şi cu o acurateţe mai mare a noastră le-am fi stresat. Cred că am jucat corect astăzi, trebuie să înţelegem că atunci când faci Norvegia să sufere, să nu mai aibă aceasta siguranţă le, faci să aibă nişte întrebări în cap”, a declarat Vasile la finalul partidei cu Norvegia.

Tehnicianul s-a arătat nemulţumit de faptul că România nu a câştigat, dar a precizat că evoluţia „tricolorelor” a avut multe plusuri.

„Noi astăzi din păcate nu am reuşit să capitalizăm efortul bun pe care l-am făcut. Sunt multe lucruri bune vizavi de jocul pe care l-am făcut în apărare. Este evident că jucăm împotriva unei echipe extrem de dominantă fizic. Cred că am făcut destule lucruri bune astăzi, dar când nu găsim bucuria aceea finală a atacului e greu să nu te influenţeze. Sunt foarte multe lucruri bune de luat din meciul acesta, trebuie analizat, trebuie să învăţăm cum să gestionăm meciuri de genul acesta. Are multe plusuri din punctul meu de vedere. Evident că sunt nemulţumit că am pierdut, meciul dar are multe plusuri”, a completat antrenorul român.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Imagini din satelit cu Valencia înainte și după inundațiile catastrofale provocate de fenomenul DANA
Digi FM
"Am localizat mașina, dar ei nu sunt aici". Mărturia unei românce din Spania, ai cărei părinți au dispărut în...
Pro FM
Val de reacții după ce Delia a apărut pe rețelele de socializare într-o altă ținută extravagantă: „Ce este în...
Film Now
Winona Ryder a împlinit 53 de ani. De ce se simte norocoasă alături de partenerul ei: „Avem multe în comun”
Adevarul
Cum se declanșează o afecțiune care provoacă degradarea celulelor creierului. Simptomele bolii apar între 30...
Newsweek
Cu cât crește o pensie dacă vei cumpăra între 1 și 6 ani de vechime? Termenul expiră în 2 luni
Digi FM
Ce este DANA, fenomenul extrem care a lovit Spania. Inundații devastatoare și aproape 100 de morți
Digi World
O asistentă a dezvăluit cele mai comune regrete pe care le aveau pacienții aflați pe patul de moarte
Digi Animal World
Imagini virale cu un pelican care încearcă să mănânce un pui de Capibara: „Se uită la el de parcă nu ar fi...
Film Now
Tim Burton, apariție rară alături de cei doi copii ai lui. Billy Ray și Nell au moștenit trăsăturile tatălui...
UTV
Ilona Brezoianu a povestit despre modul inedit in care si-a cunoscut sotul. „E o poveste cu final fericit."