Mesajul pe care Ana Maria Popescu l-a postat pe Facebook după ce Eduard Novak a câștigat argintul la Tokyo

Data publicării:
ana maria popescu
Mesajul Anei Maria Popescu pentru ministrul Eduard Novak. Foto: captură video

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a câștigat o medalie de argint la Tokyo, iar la scurt timp după această performanță, sportiva Ana Maria Popescu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, în care l-a felicitat pentru rezultatul deosebit.

"Veşti bune de la Paralympic Games Tokyo 2021.
 
Eduard Novak aduce prima medalie pentru delegația României, argint în proba de urmărire C4 pe pistă. Felicitări!", este mesajul postat de sportivă.

În 24 iulie, Ana Maria Popescu a câștigat la rândul ei argintul la spadă, fiind prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Performanța sa a ajuns în mijlocul unui schimb de replici cu ministrul Sportului, Eduard Novak.

Schimbul de replici a pornit după ce ministrul Eduard Novak a reacționat la o primă declarație a sportivei. Aceasta a spus că speră ca argintul obţinut la Tokyo să fie suficient cât să asigure un "buget de bun simţ pentru scrima românească".

La scurt timp, Eduard Novak, a declarat: "După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige sau nu câştiga medalia de aur".

La sosirea în țară, Ana Maria Popescu i-a cerut ministrului să ia el medalia de aur la Jocurile Olimpice și a refuzat să dea mâna cu el la aeroport.

Ulterior, Eduard Novak a spus că îi pare "foarte, foarte, foarte rău" și că "s-a înțeles foarte greșit" declarația sa. La rândul ei, Ana Maria Popescu i-a răspuns, pe Facebook, oficialului din Guvern, spunând că apreciază mesajul său și că își cere scuze pentru gestul prin care nu a strâns mâna lui Novak, la reîntoarcerea în România.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri