Simona Halep s-a întors în țară: Merit să fiu numărul 1, am fost destul de constantă anul acesta

Data publicării:
Simona Halep
Foto: Agerpres

Numărul 1 mondial în tenis, Simona Halep, a declarat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la Turneul Campioanelor, că merită să fie la finalul acestui an pe primul loc în clasamentul WTA deoarece a avut evoluții constante, iar în ultimii patru ani a fost mereu în top 5, scrie Agerpres.

Simona Halep
Foto: Agerpres

Întrebată ce părere are despre faptul că jucătorul elvețian Roger Federer a declarat că merită să fie pe primul loc chiar dacă nu a câștigat niciun turneu de Grand Slam, Simona Halep a răspuns: "Am citit și eu, chiar îi mulțumesc pentru aceste cuvinte, îmi dau încredere. Cred că merit să fiu acolo (n.r. — locul 1 în clasamentul WTA), pentru că am fost destul de constantă anul acesta, iar în ultimii patru ani am fost în top 5, ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine. M-a felicitat și Kuznețova și mai multe fete, dar nu vreau să dau nume. Simt că se bucură pentru mine și ăsta e cel mai important lucru. A fost un moment deosebit când am primit trofeul (n.r. — trofeul de lider mondial în clasamentul WTA la finalul sezonului 2017) pe care nu o să-l uit niciodată. Am trăit clipe frumoase, sper să nu fie numai acestea. Sper să am clipe și mai frumoase pe viitor”.

Halep a menționat jucătoarea daneză Caroline Wozniacki a meritat să câștige Turneul Campioanelor de la Singapore. "A fost un turneu greu, terenul a fost un pic moale și nu m-a avantajat. Wozniacki a jucat cel mai bine dintre toate și a meritat să câștige (n.r. — Turneul Campioanelor). Eu am început bine turneul, însă după aceea am întâlnit jucătoare care nu greșesc și a fost un pic mai greu", a spus ea.

Întrebată dacă Andrei Pavel ar fi ajutat-o mai mult în turneul de la Singapore, Halep a răspuns: "E o întrebare dificilă, nu știu cum să răspund. Andrei o să facă parte din echipa mea cred, o să am o discuție cu el. Echipa mea ce ține de Darren (n.r. — antrenorul Darren Cahill) nu se schimbă nimic. Darren mă ajută întotdeauna când e alături de mine".

Numărul 1 mondial susține că următorul obiectiv al său este câștigarea unui turneu de Grand Slam. "Îmi doresc asta, acest obiectiv îl am în fiecare an. Îmi doresc să câștig un Grand Slam, însă va trebui să muncesc mai mult ca să mențin pe pozițiile de sus. La toate capitolele trebuie să mai progresez. O să lucrez în continuare și la serviciu ca să fiu și mai puternică. Urmează acum o perioadă de vacanță și de odihnă, pentru că a fost un an greu", a adăugat ea.

Românca Simona Halep se află pentru a patra săptămână la rând pe primul loc în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni. Jucătoarea română a primit, duminică, la Singapore, trofeul de lider mondial în clasamentul WTA la finalul sezonului 2017, prezentat de Dubai Duty Free.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri