Sorana Cîrstea, de neoprit. A ajuns în optimi la Australian Open

Data actualizării: Data publicării:
sorana cirstea getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 78 WTA, s-a calificat, vineri, în optimile de finală ale turneului de Grand Slam Australian Open, cea mai bună performanţă a sa la competiţia de la Melbourne.

sorana cirstea getty
Foto: Guliver/GettyImages

Cîrstea a învins-o în turul trei pe sportiva americană Alison Riske, locul 42 WTA, scor 6-2, 7-6 (2), într-o oră şi jumătate.

Cîrstea a dominat primul set în care a condus cu 3-0, 4-1 și 5-2. În setul al doilea, românca a început cu dreptul (1-0), dar apoi Riske a luat trei ghemuri la rând (1-3). Sorana a revenit spectaculos și a restabilit egalitatea, 3-3, iar apoi a trecut la cârmă (4-3). Riske a rămas în set (4-4, 5-5), reușind un break ce putea să cântărească mult în economia setului. Cîrstea a făcut rebreak la zero (6-6) și în tiebreak s-a impus clar, cu 7-2.

Românca a reușit 5 ași și a comis o dublă greșeală, față de 2 ași și 4 duble greșeli Riske. La capitolul winners, raportul a fost de 28-17 în favoarea reprezentantei noastre, iar la erori neforțate 20 a avut Sorana și 25 Riske.

Jucătoarea de tenis Garbine Muguruza, cap de serie 7, va fi adversara Soranei Cîrstea în optimi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Cele două jucătoare nu s-au mai întâlnit în circuitul feminin până în prezent. Sportiva spaniolă a trecut de Anastasija Sevastova (Letonia), favorită 32, scor 6-4, 6-2, după 63 de minute de joc.

Premiul pentru calificarea în optimi la Australian Open este de 220.000 de dolari australieni. De asemenea, românca va primi 240 de puncte WTA.

Citiți și: 
AO | Reacția lui Ilie Năstase după calificarea lui Cîrstea în optimi

Sorana Cîrstea a ajuns anterior în turul trei la Australian Open în 2012 şi 2013. Cea mai bună performanţă a sa la un Grand Slam este participarea în sferturile de finală la Roland Garros, în 2009.

Cîrstea, aflată acum pe locul 78 mondial, a înregistrat cea mai bună clasare, poziţia 21, în 2013.

Cristian Tudor Popescu: Sorana a arătat echilibru în joc. E o atacantă pursânge

„Marea victoria a Soranei a fost în turul precedent, în fața Carlei Suarez Navarro, o jucătoare mult mai dificilă decât Alison Riske, o jucătoare de mare anduranță, genul de adversar care nu îi place. Când vedem o înfrângere sau o victorie la jucătoarele noastre, trebuie să ne uităm dincolo de scor. E important cum câștigi și e important cum pierzi. Acum, cu Alison Riske, Sorana a câștigat într-un mod bun, pentru că a arătatat echilibru în joc, parametrul esențial pentru performanțele sale. Ea e un mare talent, la un moment dat mi-am asumat să spun că e cea mai talentată din generația actuală a României, în ciuda valurilor pe care le-am stârnit, a declarat Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

„Toată problema e cu echilibrul ei interior, psihicul. Are lovituri extraordinare, servește foarte bine, poate să ia inițiativa și să câștige meciul pe mâna ei cu lovituri câștigătoare, fără a aștepta greșeli din partea adversarei. E o atacantă pursânge. Problema e că în ultimul timp nu și-a mai putut găsi echilibrul psihic esențial la un astfel de joc.

„Acum, Sorana a avut un echilibru și nu a făcut multe greșeli neforțate. A servit foarte bine și a exercitat tot timpul presiune asupra adversarei. Faptul că a câștigat tiebreak-ul, momentul de încărcătură maximă în acest meci, îmi dă speranțe pentru viitor la acest turneu, a mai precizat reputatul jurnalist.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri