Sportivii români pentru care nu există „nu se poate”. De la precedentele jocuri, echipa României s-a întors cu 56 de medalii

Data actualizării: Data publicării:
sportivi din delagatia romaniei la Special Olympicsde la berlin 2023
La competiția care va avea loc la Berlin, între 17 și 25 iunie, vor participa și 31 de sportivi români, individual sau în probe pe echipe.

În sport, nu există nu se poate. O dovedesc cei 7.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale din 190 de țări, care vor lua startul în cel mai mare eveniment incluziv din lume: Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics. La competiția care va avea loc la Berlin, între 17 și 25 iunie, vor participa și 31 de sportivi români, individual sau în probe pe echipe. De la precedentele jocuri, echipa României s-a întors cu un palmares impresionant: 56 de medalii. Iar Grupul Digi, prin posturile Digi24, Digi Sport și Digi FM este partener media al delegației noastre.

Cei 31 de sportivi vor participa la nouă discipline.

Cristian Ispas, director național Fundația Special Olympics România: Sportivii noștri au demonstrat că, în România, sportivii cu dizabilități fac sport și pot concura de la egal la egal cu sportivii din alte țări.

Ionuț Păunescu s-a întors cu cinci medalii de aur și două de argint de la ultima ediție a competiției mondiale. Performanța de patru ani l-a ambiționat și mai mult.

Ionuț Păunescu, medaliat cu aur și argint la Special Olympics World Games 2019: Vreau sa devin cel mai mare din lume! Vreau să iau toate medaliile de la Berlin!

Printre susținătorii sportivilor se va afla și fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, ambasadorul global Special Olympics.

Nadia Comâneci: Susțin echipa României și voi trăi cu bucurie alături de voi emoțiile competiției. Hai România!

Și alți foști campioni olimpici sunt alături de sportivii care vor reprezenta România la Berlin.

Ana-Maria Popescu, fostă campioană olimpică la scrimă: Medaliile lor, dacă le pui una lângă alta, sunt la fel de stralucitoare. Doar că noi, ceilalți, trebuie să deschidem ochii să-i vedem.

Mihai Covaliu, fost campion olimpic la scrimă, președintele COSR: Își trăiesc viața de zi cu zi și se pregătesc zi de zi pentru acest mom, pentru a-și împlini visul.

De la precedenta ediție a Jocurilor Mondiale de Vară Special Olimpycs, care a avut loc în 2019, la Abu-Dhabi, echipa noastră s-a întors cu 17 medalii de aur, 18 de argint și 21 de bronz.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri