Ashleigh Barty a câștigat Turneul Campioanelor 2019

Data actualizării: Data publicării:
SHENZHEN, CHINA - NOVEMBER 03: Ashleigh Barty (R) of Australia is congratulated by Elina Svitolina of Ukraine after winning her Women's Singles final match on Day Eight of the 2019 Shiseido WTA Finals at Shenzhen Bay Sports Center on November 03, 2019 in Shenzhen, China. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Elina Svitolina (stânga) a fost învinsă de Ashleigh Barty (dreapta) în finala de la Turneul Campioanelor 2019. Foto: GettyImages

Ediția din 2019 a Turneului Campioanelor, transmisă de Digi Sport, a fost câștigată de Ashleigh Barty (Australia, locul 1 WTA). În finală, ea a trecut în minimum de seturi, după o oră și 28 de minute, de Elina Svitolina (Ucraina, 8 WTA). Scorul a fost 6-4, 6-3.

Barty a avut o evoluție oscilantă la Shenzen, majoritatea partidelor fiind încheiate în trei seturi. A fost foarte aproape să nu se califice din faza grupelor, dar în cele din urmă și-a regăsit ritmul, relatează Mediafax.

Încă din semifinale a dat semne că poate să joace la un nivel ridicat, așa cum a evoluat în acest sezon, iar ultimul act a fost la discreția ei.

Și-a dominat adversara la toate capitolele. Primul set a fost echilibrat, ambele sportive preferând să își păstreze serviciul intact. Actul a fost decis la scorul de 5-4 pentru Barty, pe serviciul Svitolinei. Australianca a forțat și a concretizat a treia oportunitate de break.

Actul secund a fost mult mai intens. Au avut loc 5 break-uri, cu unul în plus pentru Barty, care a închis finala cu un total de 30 de lovituri câștigătoare și 26 de erori neforțate. Adversara ei a reușit doar 8 lovituri câștigătoare și 13 erori neforțate.

Parcursul lui Ashleigh Barty la Turneul Campioanelor

Primul meci grupă: vs. Belinda Bencic (Elveția; 7 WTA) 5-7; 6-1; 6-2
Al doilea meci din grupă: vs. Kiki Bertens (Olanda; 10 WTA) 6-3; 3-6; 4-6
Al treilea meci din grupă: vs. Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA) 6-4; 6-2
Semifinale: vs. Karolina Pliskova (Cehia; 2 WTA) 4-6; 6-2; 6-3
Finala: vs. Elina Svitolina (Ucraina; 8 WTA) 6-4; 6-3

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri