Halep - Sharapova, 6-2, 6-2. Victorie fantastică a Simonei în fața celei mai mari rivale

Data actualizării: Data publicării:
Tennis China Open tournament
FOTO: Agerpres

Halep - Sharapova, 6-2, 6-2. Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a obţinut, miercuri, primul succes în faţa rusoaicei Mariei Şarapova, locul 104 WTA, beneficiară a unui wild card, în opt meciuri, impunându-se cu scorul de 6-2, 6-2, şi calificându-se în sferturile de finală ale China Open. În sferturile de finală, Simona o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Daria Kasatkina și Aga Radwanska.

Tennis China Open tournament
FOTO: Agerpres
    • Simona Halep are șansa să ajungă numărului 1 mondial la turneul de la Beijing, dacă ajunge în finală și cu condiția ca Elina Svitolina să nu câștige turneul.
    • Punctul victoriei

C. T. Popescu: Simona a dovedit că poate fi învins stilul Șarapova

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE VIDEO ALE MECIULUI

  • Cum a arătat statistica meciului cu Sharapova:

SETUL II

Actualizare 12:47 Halep - Sharapova, 6-2. FINAL DE MECI. Simona reușește o primă victorie senzațională în fața Sharapovei și este în sferturile de la Beijing!

Actualizare 12:47 Halep - Sharapova, 5-2. Simona reușește break-ul și este la un game distanță de câștigarea partidei. Simona servește pentru meci.

Actualizare 12:41 Halep - Sharapova, 4-2. Simona mărește avantajul pe care îl are în fața Mariei Sharapova și este la două game-uri distanță de prima sa victorie împotriva rusoaicei.

Actualizare 12:37 Halep - Sharapova, 3-2. Rusoaica revine în  joc și își adjudecă game-ul.

Actualizare 12:34 Halep - Sharapova, 3-1. Simona se desprinde în al doilea set, forțând-o pe Sharapova să facă multe greșeli.

Actualizare 12:30 Halep - Sharapova, 2-1. Simona preia conducerea în al doilea set. 

Actualizare 12:27 Halep - Sharapova, 1-1. Replica Simonei nu întârzie să apară. Sportiva își adjudecă game-ul la zero.

Actualizare 12:25 Halep - Sharapova, 0-1. Sharapova reușește break-ul, după cel mai lung game de până acum al partidei. 

SETUL I

Actualizare 12:13 Halep - Sharapova, 6-2. Simona își face serviciul și câștigă fără emoții primul set.

Actualizare 12:09 Halep - Sharapova, 5-2. Sharapova își câștigă serviciul pentru prima dată în acest set. Simona va servi pentru câștigarea setului. 

Actualizare 12:05 Halep -Sharapova, 5-1. Simona e la un game distanță de câștigarea primului set.

Actualizare 11:59 Halep - Sharapova, 4-1. Sharapova a comis 15 erori neforțate până în acest moment, în timp ce Simona nu are niciuna.

Actualizare 11:55 Halep - Sharapova, 3-1. Game la zero câștigat de Simona. Halep se desprinde la două game-uri de rivala sa. 

Actualizare 11:52 Halep - Sharapova, 2-1. Simona câștigă încă un game, tot pe serviciul Sharapovei. 

Actualizare 11:43 Halep - Sharapova, 1-0. Simona deschide bine partida și reușește să câștige primul game.


Actualizare 11:20 Monica Niculescu, locul 65 WTA, a fost eliminată de chinezoiaca Shuai Peng, locul 25 WTA, în optimile turneului de la Beijing. Peng a câștigat partida cu scorul 6-3, 6-2. Urmează acum meciul dintre Simona Halep și Maria Sharapova.


„Domnul Țiriac mi-a spus când a văzut tragerea tabloului că speră să joc împotriva Sharapovei. I-am spus că am de jucat două meciuri înainte și să așteptăm. Este încă o mare provocare. Nu e nimic special. O cunosc, am jucat de multe ori și în multe rânduri au fost meciuri strânse. Vom vedea. Poate voi putea câștiga. Chiar vreau să câștig și mâine voi da totul”, a spus Simona, înainte de meciul cu Sharapova.

Halep nu a învins-o niciodată pe Sharapova, în şapte partide jucate până acum. Ultima oară, ele s-au întâlnit la finalul lunii august, în turul I al US Open, când rusoaica a câştigat cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3.

Sharapova a avut cuvinte de laudă la adresa viitoarei sale adversare de la China Open, Simona Halep, spunând că îi place să joace împotriva ei şi că întâlnirile lor au fost întotdeauna dificile şi pline de emoţie. E o mare jucătoare, a precizat fostul lider WTA.

„Ne cunoaştem perfect jocul nostru, nu e un secret. Meciurile noastre au fost întotdeauna interesante, dificile, cu emoţie. Din acest motiv jucăm la aceste turnee. Nu ne aşteptam la aceste întâlniri atât de devreme, în urmă cu câţiva ani puteau fi o finală de Grand Slam. Dar sunt adversare pe care trebui să le înving. Îmi place provocarea de a înfrunta numărul 2 mondial. E o mare jucătoare, a avut un an bun. Asta îmi permite să ştiu nivelul la care mă aflu, a declarat Sharapova, potrivit lequipe.fr.

Sorana Cîrstea, locul 44 WTA, a învins-o, marţi, cu scorul de 7-6 (4), 6-0, pe americanca Christina McHale, locul 71 WTA, venită din calificări, în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory China Open.

2012 China Open - Day 5
Foto: Guliver/GettyImages

Cîrstea s-a impus după un meci care a durat o oră şi 25 de minute, alăturându-se Simonei Halep în optimile competiţiei. Cîrstea a început mai greu meicul cu McHale, fiind condusă cu 4-1 în primul set. Apoi, românca a anulat avantajul de două break-uri al adversarei şi nu a mai cedat decât două ghemuri până la final.

Calificarea în optimi este recompensată la China Open cu un premiu de 71.774 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA. Pliskova fostă numărul 1 mondial, a câştigat singura întâlnire cu sportiva din Târgovişte, disputată în 2014, în sferturi, la Pattaya City, scor 1-6, 7-6 (3), 6-0.

Monica Niculescu, locul 65 WTA, o va întâlni, miercuri, nu înainte de 9:30, pe chinezoiaca Shuai Peng, locul 25 WTA, în optimile turneului de la Beijing. După această partidă de pe arena centrală este programat meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 şi Maria Sharapova (Rusia), locul 104 WTA, beneficiară a unul wild card.

2012 China Open - Day 4
Foto: Guliver/GettyImages

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri