Cazul Jacob Blake. Naomi Osaka se retrage de la turneul din Cincinnati în semn de protest, deși s-a calificat în semifinale

Data actualizării: Data publicării:
Jucatoarea de tenis Naomi Osaka
Naomi Osaka. Foto: GettyImages

Jucătoarea niponă Naomi Osaka, care urma să joace joi pentru un loc în finala turneului WTA de la Cincinnati, în compania belgiencei Elise Mertens (Nr.22 WTA), a anunţat miercuri că se retrage de pe tablou, în semn de protest față de acțiunile poliției în cazul Jacob Blake, relatează AFP, citată de Agerpres.

„În calitate de femeie de culoare, eu am impresia că sunt lucruri mult mai importante care necesită o atenţie imediată, mai degrabă decât să fiu văzută jucând tenis”, a scris Osaka pe Twitter.

„Nu mă aştept să se întâmple ceva radical pentru că nu joc eu, dar dacă pot să atrag atenţia într-un sport majoritar alb, atunci consider că este un pas în buna direcţie”, a adăugat ea.

Naomi Osaka, laureată a US Open 2018 şi a Openului Australiei 2019, trebuia să joace cu Elise Mertens în semifinalele turneului mutat la Flushing Meadows.

A 10-a jucătoare a lumii a anunţat decizia sa la câteva ore după ce baschetbaliştii echipei Milwaukee Bucks au decis să boicoteze meciul din playoff cu Orlando Magic.

De altfel, organizatorii turneului de tenis de la Cincinnati au anunţat că meciurile din programul de joi se vor juca vineri, în semn de protest faţă de acţiunea poliţiei din Wisconsin.

„În calitate de sport, tenisul ia în mod colectiv atitudine faţă de inechitatea rasială şi injustiţia socială care, o dată în plus, s-au aflat în prim plan în Statele Unite. Federaţia americană de tenis USTA, circuitele ATP şi WTA au decis să recunoască acest moment, întrerupând jocul joi 27 august. El se va relua vineri 28 august”, se arată într-un comunicat.

Cazul Jacob Blake a stârnit furie în toată lumea. Bărbatul, un afro-american din Wisconsin, a ajuns la spital în stare critică, după ce a fost împușcat de polițiști, de față cu copiii săi. Într-un clip publicat pe internet se poate vedea cum bărbatul este împușcat în spate în timp ce încearcă să intre într-o mașină în orașul Kenosha din Wisconsin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri