Cel mai greu moment pentru Halep. Kinetoterapeut: „Apar dureri, paralizii temporare ale picioarelor"

Data publicării:
halep

Momente grele pentru Simona Halep. Numărul 1 mondial la feminin se întoarce în ţară peste cinci ore ca să facă investigaţii medicale după ce a fost nevoită să abandoneze turneul din China din cauza durerilor de spate. Emoţiile sunt mari: diagnosticul şi perioada de refacere o pot trage înapoi pe Simona de pe poziţia ocupată de aproape 50 de săptămâni.

 

În urmă cu un an, Simona Halep a avut parte de unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei, la Beijing. În capitala Chinei a devenit în premieră lider mondial, după ce a reuşit să le învingă pe Maria Sharapova şi Jelena Ostapenko, jucătoare în faţa cărora pierduse două finale la Roland Garros. Anul acesta însă, Halep a abandonat după doar 32 de minute de joc, în faţa locului 113 mondial, din cauza durerilor de spate.

Simona Halep: „Tot corpul îmi era încordat şi nu am putut juca. M-am oprit pentru că simţeam că se agravează dacă continui. Am simţit de la începutul meciului şi chiar înainte, la antrenamente, durerea nu m-a lăsat deloc."

Medicii spun că astfel de dureri pot ascunde probleme grave şi pot chiar să pună capăt carierei unui sportiv.

Mihai Merca – kinetoterapeut: „Apar dureri, paralizii temporare ale picioarelor, dureri de spate, blocaje. Aceste dureri de spate pot interveni în urma unor supra antrenamente sau accidentări”.

Citiţi şi:

Prima reacție a Simonei Halep după abandonul de la Beijing: „Sunt îngrijorată, voi face un RMN”

Victor Hănescu tenisman cu experienţă spune că astfel de momente sunt greu de depăşit.

Victor Hănescu – tenisman: „Este o perioadă dificilă în momentul în care nu poţi să joci la maximul tău, în momentul în care intri pe teren şi te gândeşti: în loc să te gândeşti la joc, te gândeşti dacă organismul rezistă”.

De altfel, Cristian Tudor Popescu, care i-a urmărit îndeaproape evoluţia, îi recomanda Simonei, după episodul nefast de la turneul de la Wuhan, o pauză îndelungată.

Cristian Tudor Popescu: „Starea pe care o are, faptul că nu a apucat să se refacă după Wuhan, câteva zile până la Beijing a fost limpede că este insuficient pentru o accidentare destul de gravă şi care îi afectează în primul rând capacitatea de a servi."

Abandonul Simonei Halep de la turneul de la Wuhan, dar şi posibilele complicaţii medicale ce ar putea apărea pun sub semnul întrebării supremaţia româncei în tenisul feminin. Simona Halep a scăpat de Caroline Wozniacki, dar nu şi de Angelique Kerber. Jucătoarea din Germania este singura care mai are şanse să o depăşească pe Simona în clasamentul WTA până la finalul anului.

Cele două sunt despărţite în acest moment de peste 2700 de puncte, însă diferenţa se poate reduce la aproape o mie de puncte, dacă Angie Kerber devine campioană la Beijing.

În aceste condiţii, lupta finală se va da la Turneul Campioanelor, acolo unde Simona ar avea nevoie de o singură victorie pentru a rămâne pe primul loc.

Halep poate câştiga acest duel chiar în zilele următoare. Condiţia? Kerber să nu ajungă în finală la Beijing. Atunci, jucătorea antrenată de Darren Cahill îşi va securiza fotoliul de lider cel puţin până în ianuarie 2019. Halep se va apropia atunci de 60 de săptămâni ca lider mondial şi va urca în top 10 al acestei ierarhii, alături de nume uriaşe precum Steffi Graf, Martina Navratilova şi Serena Williams.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri