Video CTP, entuziasmat de meciul Soranei Cîrstea la Roland Garros: „Tăietoarea de capete” s-a întors

Data publicării:
sorana cirstea sare si loveste migea cu racheta in timpul unui meci la roland garros
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros 2021, după ce a învins-o pe Daria Kasatkina Foto: Profimedia

Cristian Tudor Popescu spune că Sorana Cîrstea a făcut un meci „absolut însuflețitor”, vineri, la Roland Garros, unde a reușit să se califice în optimile competiției de mare șlem. 

„A învins-o pe redutabila rusoaică Daria Kasatkina cu un joc de retur și de contre cum nu s-a văzut până acum în turneul feminin. Este cel mai bun joc de retur-contră și un-doi făcut de Sorana Cîrstea, care în felul acesta ajunge - aș pune titlul „Sorana, back to the future” - înapoi în viitor. De ce? Pentru că e la o optime, e în turul IV la Roland Garros, și este la o optime de sfertul de finală, sfert de finală pe care l-a atins în 2009 la Roland Garros, când i se spunea „tăietoarea de capete”, pentru că învingea jucătoare cap de serie, jucătoare din top 10 mondial, ea fiind foarte tânără, avea 19 ani atunci, și iată că se întoarce acum la jocul ei de atunci”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Sorana Cîrstea (31 ani, 54 WTA) s-a calificat vineri în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o pe rusoaica Daria Kasatkina (24 de ani, locul 37 WTA), cu 6-3, 6-2. Cîrstea (31 ani, 54 WTA) a obţinut o victorie concludentă, într-o oră şi 24 de minute.

Cel mai bun rezultat al Soranei la Paris a fost sfertul de finală din 2009, iar de atunci nu a mai depăşit turul al treilea.  De asemenea, Sorana Cîrstea nu a mai ajuns într-un meci de optimi la un turneu de Mare Şlem din 2017, de la Australian Open.

Singurul meci anterior dintre Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina s-a încheiat cu victoria rusoaicei, 6-3, 6-1, în 2018, în turul al doilea la Madrid.

În optimi, Cîrstea o va înfrunta pe slovena Tamara Zidansek (23 ani, 85 WTA), care le-a eliminat până acum pe Bianca Andreescu (Canada), a şasea favorită, pe americanca Madison Brengle şi pe Katerina Siniakova (Cehia). Va fi primul meci dintre cele două.

Sorana Cîrstea, care are un titlu la Istanbul şi o finală la Strasbourg în acest an, și-a asigurat un cec de 170.000 de euro şi 240 de puncte WTA.

După victoria cu Kastakina, Cîrstea a fost emoționată până la lacrimi. Momentul a fost publicat și pe contul de Twitter al Roland Garros.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri