De ce Simona Halep e înjurată când pierde?

Data publicării:
simona suparata
Foto: Gulliver/GettyImages

Filmul şi sportul pot fi brand de ţară. Mai ales pentru România. Iar Simona Halep este sportiva care poate fi un astfel de brand, spune regizorul Nae Caranfil, invitat la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. De altfel, dincolo de rezultatele de la Wimbledon, Caranfil vorbeşte despre tenis ca despre o lecţie de perseverenţă, talent, eşec şi victorie.


- Vă uitați la tenis.

- Da.

- Simona Halep?

- Brand de țară! spune fără ezitare Nae Caranfil.

- Cum vă explicați că atunci când pierde sunt, mai ales pe internet și pe rețelele sociale, mulți români care înjură?

- Păi aici intervine acel excepționalism negativ de care vorbeam. Românul care simte nevoia să spună că a avut ghinionul să se nască în „cea mai țară proastă”, ca să-l citez pe Fane Spoitoru. El s-a născut în țara asta, are toate dezavantajele acestei nașteri accidentale, prost gestionate, dar atenție, el este singurul care şi-a dat seama de cât de proastă e ţara, ceea ce îl scoate și îl aduce undeva cu capul undeva deasupra suprafaței apei. Adică asta este...vorbeam de provincialismul românesc: Inteligentul, între ghilimele, care este primul şi singurul care s-a prins despre cât de prost este tot ce se întâmplă în jurul lui.

- Sunt multora cărora le-ar fi folositor un ghid cu titlul „Cum să ne uităm la un meci de tenis”...

- Da, și mie mi-ar putea fi folositor un asemenea ghid. Tenisul pentru mine este o experiență fantastică, pentru că este singurul sport în care - cred eu - se poate răsturna situația din momentul match-point-ului. În fotbal, de exemplu, dacă ai 5 la 1 și ești în ultimul minut al meciului, ar fi foarte puțin probabil, dac nu imposibil să se mai întâmple ceva, să se răstoarne situația. În tenis orice poate fi răsturnat. Te poți ridica de oricât de jos și câștiga partida. E o lecție de viață pe undeva.

Interviul integral îl puteți urmări AICI.

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele de la Wimbledon și locul 1 mondial

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri