Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Sankt Petersburg

Data actualizării: Data publicării:
simona

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-4, 7-6 (2), pe croata Ana Konjuh, locul 39 WTA, calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Sankt Petersburg.

simona

În debutul meciului cu Konjuh, Halep a arătat aceeaşi stare de pasivitate ca la Australian Open şi ca la Shenzhen. Jocul şi serviciul nesigure, abordarea perpendiculară a adversarei şi mobilitatea redusă au fost coordonatele evoluţiei româncei. De partea cealaltă a fileului, Konjuh a jucat pe marginile terenului, a lovit puternic şi a dat lungime mingilor ei. Cu toate acestea, scorul după primele şase ghemuri a fost egal, 3-3, pentru că evoluţia croatei de 19 ani este încă un material nefinisat, iar greşelile ei sunt numeroase. În partea a doua a primului set, Halep a ieşit din amorţeală, a servit mai bine, a deschis unghiurile, iar lucruile au intrat pe un făgaş normal pentru ea.

Ana Konjuh a început cu break, anulat imediat de Halep după o serie de erori ale rivalei. Jucătoarea română s-a desprins la 3-1, dar croata a egalat. A urmat o serie de ghemuri bune făcute de fiecare sportivă cu serviciul, până la 5-4, când Simona Halep a reuşit un nou break, la 0, şi a încheiat setul după 41 de minute.

Sportiva croată a început mai bine şi setul secund. A realizat un break la 1-1, a condus cu 3-1, dar din nou inconstanţa şi-a făcut loc în evoluţia sa. Halep a întors scorul, cu trei ghemuri câştigate la rând. La 5-4, pentru Halep, Konjuh a servit şi a condus cu 40-0, apoi Halep a ratat trei mingi de meci. În cele din urmă, tânăra croată şi-a fructificat serviciul şi a egalat la 5. Românca a mai ratat la 6-5 o minge de meci, astfel că setul a ajuns în tie-break, pe care l-a dominat şi câştigat la 2, punând capăt partidei, după o oră şi 37 de minute.

La Sibur Arena, Halep l-a avut în loja antrenorilor pe Daniel Dobre, în absenţa australianului Darren Cahill.

În faza următoare, Simona Halep o va întâlni pe  Natalia Vihlianţeva. Jucătoarea, locul 115 WTA, este beneficiară a unui wild card și a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-6 (4), 6-2, pe compatrioata ei Daria Kasatkina, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 8.

Calificarea în sferturi este recompensată la Sankt Petersburg Ladies Trophy cu 20.350 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Rezultat bun și la dublu. Perechea română Irina Begu / Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Sankt Petersburg (WTA Premier), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, după 6-1 6-3 cu cuplul Lenka Kuncikova (Cehia) / Elise Mertens (Belgia).

Româncele au încheiat conturile după exact o oră de joc.

Begu şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 6.165 dolari şi 100 de puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta favoritele numărul trei, Daria Gavrilova (Australia) / Kristina Mladenovic (Franţa).

Begu şi Niculescu o pot întâlni din nou pe belgianca Mertens în meciul de la Bucureşti, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup (11-12 februarie).

Pe de altă parte, Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savchuk au fost eliminate, după ce au pierdut cu 6-2 6-4, după 72 de minute, în fața letonei Jelena Ostapenko și poloneza Alicja Rosolska.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri