Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân

Data actualizării: Data publicării:
navratilova rade
Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân în stadiu incipient. Foto: Profimedia

Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân. Fostul număr 1 mondial din tenisul feminin a mai urmat în 2010 un tratament pentru cancer de sân, aflat tot în stadiu incipient, relatează The Guardian.

„Această dublă lovitură este gravă, dar încă se poate rezolva, sper la un rezultat favorabil”, a declarat Navratilova, în vârstă de 66 de ani.

Navratilova, câștigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu și la dublu, nu va merge luna aceasta la Australian Open.

„Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în stadiul I”, se arată în declarație. „Își va începe tratamentul luna aceasta”.

„Tipul de cancer este HPV și acest tip răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când a văzut că nu scade a mers să facă o biopsie, care a confirmat stadiul unu al unui cancer de gât”.

În timp ce Martina era supusă analizelor pentru gât, la sân i s-a găsit o formă suspectă, care ulterior a fost diagnosticată ca fiind cancer, complet fără legătură cu cancerul la gât, a mai precizat sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri