Scandal la Cupa Davis, după ce Djokovici a refuzat să facă un test antidoping surpriză. „Nu mă gândeam să dau sânge în acel moment”

Data publicării:
novak djokovic
Tenismanul sârb Novak Djokovic, în mijlocul unei noi controverse. Foto: Profimedia Images

Căpitanii echipelor de Cupa Davis fuseseră informaţi la începutul competiţiei că regulamentul permite efectuarea de teste surpriză înainte şi după meciuri, dezvăluie rmcsport.fr, după ce Novak Djokovici şi echipa Serbiei au refuzat să facă testul antidoping înaintea meciului împotriva britanicului Cameron Norrie, joi, la Malaga.

Novak Djokovici, nr. 1 mondial, a trimis Serbia în semifinalele Cupei Davis după ce l-a învins pe britanicul Cameron Norrie în două seturi (6-4, 6-4), joi, la Malaga, însă el nu s-a putut bucura de victorie. Pe lângă faptul că s-a ciocnit cu unii fani britanici pe teren, el a fost deosebit de supărat pe organizatorii competiţiei. În discuţie a fost un test antidoping cu o oră şi jumătate înainte de meci, la care a refuzat să se supună, potrivit News.ro.

„Nu are niciun sens să fac asta înainte de meci, când eu voi fi acolo după meci. M-au avertizat cu o oră şi jumătate înainte de start, eu aveam de făcut rutinele mele de dinaintea meciului şi nu mă gândeam să dau sânge sau urină în acel moment. În cei 20 de ani de carieră, nu mi s-a întâmplat niciodată aşa ceva”, a spus Djokovici.

Deşi Novak Djokovici nu acceptă metodele folosite de reprezentanţii agenţiei mondiale antidoping, el trebuia să ştie că un test poate fi efectuat înainte de un meci. După cum relatează Marca, cei opt căpitani, printre care şi căpitanul sârb Viktor Troicki, au fost informaţi luni, în cadrul unei întâlniri cu membrii Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), că un test surpriză al WADA ar putea avea loc înainte sau după meciurile din Cupa Davis.

Aceasta este o regulă ITF care diferă de cea a turneelor ATP şi de Grand Slam, dar de care Novak Djokovici trebuia să fi ştiut. În semifinalele Cupei Davis, Serbia va înfrunta sâmbătă Italia.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri