Serena Williams explică de ce nu a trecut cu vederea declarațiile „rasiste și sexiste” ale lui Ilie Năstase

Data actualizării: Data publicării:
serena williams tedblog com
Gayle King interviews Serena Williams at TED2017 - The Future You, April 24-28, 2017, Vancouver, BC, Canada. Photo: Ryan Lash / TED

Serena Williams a fost invitată în cadrul conferinței TED, unde a făcut noi declarații despre Ilie Năstase. Williams a explicat reacția vehementă pe care a avut-o la adresa fostului mare tenismen român.

serena williams tedblog com
Gayle King interviews Serena Williams at TED2017 - The Future You, April 24-28, 2017, Vancouver, BC, Canada. Photo: Ryan Lash / TED

„Au fost comentarii mai mult decât nepotrivite. Nu doar asta, dar am fost mereu foarte aproape de semenii mei și de persoanele care îmi sunt apropiate, sunt jucătoare profesionistă de aproape 20 de ani”, a declarat Williams, potrivit Washington Post.

„Pentru mine este foarte important să susțin femeile. Jucătoarele mai tinere vin în vestiar și vor să facă poze cu mine. Eu vreau să fiu un lider bun și un exemplu pentru ele! Nu am reacționat doar pentru că a spus lucruri urâte despre mine și apoi despre colegele mele, dar am simțit că este important să îi sprijin pe cei din jurul meu și să spun ce am de spus”, a completat liderul clasamentului WTA.

La conferinţa de presă de vineri, dinaintea partidei România - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”. După ce presa britanică a scris despre această afirmaţie, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o investigaţie.

Luni, jucătoarea americană de tenis s-a declarat dezamăgită de comentariile rasiste făcute de Ilie Năstase despre ea şi despre copilul ei nenăscut.

„Mă dezamăgeşte să aflu că trăim într-o societate în care oameni ca Ilie Năstase pot face astfel de comentarii rasiste la adresa mea şi a copilului meu nenăscut şi comentarii sexiste împotriva colegelor mele. Am spus-o o dată şi o voi spune din nou, lumea a ajuns atât de departe, dar totuşi mai are mult de parcurs. Da, am depăşit atât de multe bariere, dar sunt încă multe înainte. Aceasta sau oricare alta nu mă va opri în a pune iubire, lumină şi pozitivitate în tot ceea ce fac. Voi continua să iau atitudine şi să mă ridic pentru ceea ce este drept. Mulţumesc cu umilinţă ITF pentru atenţia pe care o acordă tuturor faptelor din acest caz. Ei vor avea sprijinul meu total”, a scris Serena pe contul ei de Instagram.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri