Simona Halep a primit trofeul pentru numărul 1 mondial: „Mă logodesc cu tenisul”

Data actualizării: Data publicării:
simona cu trofeul- digisport

Simona Halep a primit duminică, la Singapore, din partea președintelul WTA, Micky Lawler, trofeul de lider mondial, la finalul sezonului 2017.   Totodată, Halep a primit şi un inel de la Tiffany oferit numărului 1 mondial.

 „E greu, parcă are 10 kilograme”, a spus Simona Halep atunci când a ridicat trofeul.

A făcut un comentariu și în ceea ce privește inelul: „Nu mă logodesc. De fapt mă logodesc cu tenisul”, a precizat Halep.

Românca este a treisprezecea jucătoare care reuşeşte să ocupe locul 1 mondial la finalul sezonului, de la introducerea ierarhiei computerizate, în 1975.

Simona Halep este de trei săptămâni pe locul 1 WTA. Ea a urcat în premieră pe această poziţie la 9 octombrie, după finala jucată la China Open. Sportiva, prima din România care reușește o asemenea performanță, se va menţine pe locul I cel puţin încă 11 săptămâni.

Sunt încântată să fiu aici. Este o onoare să fiu a 13-a jucătoare care termină anul pe primul loc. Se pare că este numărul meu norocos. Este o recompensă pentru ceea ce am făcut în acest an. A fost un an dificil, mai ales la început, când am fost accidentată. Am reușit să revin. La French Open am fost dezamăgită după acel meci, dar am reușit să revin din nou. Am jucat din ce în ce mai bine și acum termin anul pe primul loc. Totul merge bine pentru mine când vine vorba despre 13”, a declarat Simona Halep înainte de a fi recompensată cu trofeul și cu inelul aferent liderului mondial la finalul anului, relatează digisport.ro.

„Este un moment deosebit, mă bucur foarte tare de el. Toate greutățile pe care le-am avut anul acesta au dispărut într-o fracțiune de secundă atunci când am știut sută la sută că sunt pe 1”, a declarat sportiva din România într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport.

Victoria de la Beijing, câștigarea trofeului de nr.1 mondial și momentul de la începutul anului când a aflat că este sănătoasă și poate continua competițiile sunt cele trei evenimente din „top 3” 2017 pentru Simona Halep, a mărturisit ea.  Cea mai bun moment de pe teren consideră că a fost atunci când a câştigat cu Ostapenko la Beijing.

Simona Halep mai are un obiectiv de atins - câştigarea primului turneu de Grand Slam. O poate face chiar la începutul anului viitor, la Australian Open. În interviul pentru Digi Sport, Simona a declarat că primul turneu la care va participa în ianuarie este cel de la Shenzhen, iar apoi va merge în Australia. 

Simona Halep a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Singapore că anul 2017, pe care îl încheie ca lider mondial, a fost dificil şi minunat şi a apreciat că a realizat o performanţă uriaşă pentru România.

Am făcut ceva uriaş pentru ţara mea. Este o ţară mică şi sunt prima femeie care a reuşit acest lucru. Probabil va trebui să mă duc la diverse evenimente, dar mă voi bucura, este frumos. Este cel mai bun moment al carierei mele, deci nu mă plâng”, a spus Simona Halep.

Halep consideră că a avut suişuri şi coborâşuri în acest an, dar începând cu turneul de la Stuttgart a avut evoluţii consistente.„Mă bucur că am putut să am o constanţă, lucru cel mai bun pentru un jucător. Şi sunt şi bine pregătită acum, nu am probleme, nu am accidentări. Aşa că sper să încep anul viitor mai bine. Nu pot spune că am încetat să cred că ajung numărul 1 în acest an, pentru că am avut multe şanse, dar evident că am fost dezamăgită când nu am reuşit. Acum este minunat. Virginia (Ruzici - n.r.) mi-a spus că încă nu realizez ce am făcut, dar simt o mare fericire că mi s-a îndeplinit un vis. Aşa că acum trebuie să mă fiu fericită, să zâmbesc şi să mă bucur de viaţă”, a declarat Halep, citată de News.ro.

Pentru Halep urmează o binemeritată vacanţă, iar apoi promite că „va munci mai mult pentru a deveni mai bună”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri