Simona Halep, explicații pentru jocul slab din finala cu Muguruza

Data publicării:
Rogers Cup presented by National Bank - Day 3
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep a fost învinsă categoric, duminică, de Garbine Muguruza, cu un sever sever, 1-6, 0-6, în finala turneului de la Cincinnati. Jocul româncei a luat prin surprindere pe mulți prin nivelul scăzut arătat. A fost una dintre cele mai slabe partide din cariera Simonei Halep și mulți fani se întreabă ce s-a întâmplat.

Rogers Cup presented by National Bank - Day 3
Foto: Guliver/GettyImages

Analiza jocului a fost făcută chiar de sportiva din Contanța, la finalul duelului contra campioanei de la Wimbledon, scrie digisport.ro.

Astăzi a fost o zi foarte urâtă. Chiar dacă am arătat că am cedat, nu am cedat. Ritmul a fost un pic rapid și m-am panicat și nu prea am putut să găsesc soluții. A fost foarte cald, dar a fost și pentru ea. Am câteva bătături care mă deranjează, dar acestea sunt lucruri minore pentru o finală. Astăzi a fost prea bună pentru mine”, a mărturisit Simona.

„După această finală nu rămân cu prea multe lucruri. După acest turneu rămân cu un lucru foarte important. În primele meciuri nu am jucat foarte bine și totuși am câștigat. Au fost două meciuri foarte grele, după care am ajuns la un nivel foarte ridicat”, a declarat Simona Halep, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Ultima jucătoare care i-a administrat Simonei o înfrângere ca aceasta a fost Sara Errani, în 2013. În acel moment, sportiva din Italia, care acum e suspendată pentru dopaj, era numărul cinci mondial. La Miami, Errani a învins-o cu 6-1, 6-0 pe Simona.

Românca de 25 de ani a ratat din nou ocazia de a ajunge numărul unu mondial și recunoaște că discuțiile din jurul acestui subiect au pus o presiune prea mare. „Este un lucru cu care mă confrunt de o perioadă. Vorbind zilnic de acest lucru nu este ușor să uiți. Presiunea există, n-o să ascund acest lucru, însă momentele astea poate o să mă facă mai puternică și atunci când o să reușesc, o să mă bucur din tot sufletul”, a spus Halep.

Pentru sportiva din România urmează două zile de pauză. „Îmi trebuie un pic de liniște, să-mi recapăt energia. După aceea o să încep din nou antrenamentele și o să încerc să fiu cât se poate de aptă, aproape de 100 la 100 pentru turneul de la US Open”, a promis Simona. „Nu am nicio așteptare, vreau doar să joc, așa cum am venit și aici, sper doar să am încrederea la nivelul la care o am și acum, la turneul acesta (Cincinnati - n.r.) și vom vedea ce va fi, nu pot să spun dinainte nimic”, a completat Halep. Ea a dat asigurări că este „Ok” din punct de vedere fizic și nu are nicio problemă de sănătate, dar a recunoscut că mental este „un pic obosită de rutina pregătirilor înainte de meciuri. Încerc să mă recuperez cât de bine pot și să fiu cât mai în formă la US Open”, a spus Simona Halep.

Turneul de la New York începe peste o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri