Simona Halep poate reveni pe locul 1 WTA, după US Open. Care sunt condițiile

Data actualizării: Data publicării:
simona halep rogers cup toronto 2019 GettyImages-1160434020
Foto: Guliver/GettyImages

Simona Halep nu va avea niciun punct de apărat la turneul US Open, care se desfășoară în perioada 26 august - 8 septembrie. Tot ce acumulează românca la Flushing Meadows se adună în ierarhia WTA, într-o anumită conjunctură având şanse să revină inclusiv pe locul 1 WTA, potrivit Mediafax.

Halep intră la US Open din postura jucătoarei clasate pe locul 4 WTA. Toate cele trei sportive poziționate înaintea ei au de apărat puncte după evoluţia din 2018. Naomi Osaka este campioana en-titre, Ashleigh Barty a jucat optimi de finală anul trecut, iar Karolina Pliskova a ajuns până în sferturile de finală. Toate aceste jucătoare vor pierde punctele câştigate anul trecut, astfel că bătălia pentru locul 1 mondial la US Open începe de la următorul punctaj în ierarhia WTA:

Ashleigh Barty - 6.261 puncte
Karolina Pliskova - 5.885 puncte
Simona Halep - 4.733 puncte
Naomi Osaka – 4.606 puncte

Halep câştigă 2.000 de puncte în ierarhia WTA, dacă va repeta performanţa de la Wimbledon 2019, când a ridicat în premieră trofeul deasupra capului. În aceste condiţii, Simona are şanse importante să revină şi în postura de lider mondial.

Simona are nevoie de maximum de puncte la Flushing Meadows

Pentru a redeveni lider, Simona are nevoie de maximum de puncte la Flushing Meadows pentru a trece de Ashleigh Barty. În acelaşi timp, australianca să nu obţină o performanţă mai bună decât o prezenţă în sferturile de finală. De asemenea, Karolina Pliskova să nu ajungă în finală, pentru că cehoaica ar primi 1.300 de punctre, suficient pentru a prelua ea şefia mondială.

Tragerea la sorţi pentru tabloul principal va avea loc joi, după ora 19:00 (în România). Primele meciuri se vor desfăşura luni după-amiază.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri