Simona Halep risca să fie exclusă de la Wimbledon, dacă nu s-ar fi retras

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep la o conferință de presă.
Dacă Simona Halep nu ar fi fost accidentată și ar fi jucat la Wimbledon, risca să fie exclusă din turneu de către organizatori. Foto: GettyImages

Simona Halep a fost la un pas de a intra în carantină, chiar în timpul turneului de la Wimbledon. Un pasager din avionul cu care a călătorit spre Londra a fost depistat pozitiv. Potrivit protocolului, Simona Halep a fost contactată de autoritățile britanice și i s-a cerut să intre în autoizolare. În aceeași situație se află și antrenorul ei Darren Cahill, ca de altfel toți pasagerii și membrii echipajului.

În momentul în care și-a anunțat retragerea de la Wimbledon, Simona nu știa de această situație. Ea nu a mai putut participa la turneul din Marea Britanie din cauza unei accidentări la gambă, care a forțat-o să se retragă și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep a fost contactată de autoritățile medicale din Marea Britanie la doar câteva zile după retragerea de la Wimbledon și înștiințată că în avionul cu care a călătorit la Londra a fost depistat un caz COVID. În zborul său către Wimbledon, ea a a fost însoțită de antrenorul Darren Cahill.

În urma acestui incident sanitar, departamentul Track and Trace al NHS i-a recomandat Simonei Halep să se autoizoleze. De menționat, că jucătoarea noastră a apucat să revină în România.

În aceeași situație este și Darren Cahill. Antrenorul Simonei a anunțat că a intrat în autoizolare

Retragerea de la Wimbledon a Simonei Halep din cauza accidentării a salvat-o dintr-o situație încurcată. Pentru această situație nu există o regulă clară, iar presa din Marea Britanie scrie că, pe lângă posibilitatea de a continua turneul, exista și riscul ca ea să fie exclusă și plasată în izolare, în funcție de evaluarea riscului de infectare făcută de autorități.

O purtătoare de cuvânt a turneului de la Wimbledon a spus că într-o astfel de situaţie este efectuată o evaluare individuală a riscurilor, împreună cu agenţia engleză se sănătate publică.

În aceeași situație se află și antrenorul lui Halep, Darren Cahill. Acesta a anunțat pe Twitter că a intrat deja în autoizolare de luni, în ciuda faptului că are patru teste negative în ultimele opt zile și a fost vaccinat cu ambele doze. „Total dezamăgit”, scrie Cahill.

Simona Halep a fost vaccinată cu schema completă, iar, în plus, ea a și trecut prin boală.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri