Suplimentul care conținea substanța interzisă i-a fost dat Simonei Halep de fizioterapeuta din staff-ul lui Mouratoglou

Data actualizării: Data publicării:
halep suparata pe teren
Suplimentul care conținea substanța interzisă i-a fost dat Simonei Halep de fizioterapeuta din staff-ul lui Mouratoglou. Foto: Profimedia

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a publicat documentul integral prin care s-a decis suspendarea Simonei Halep timp de patru ani. În raport apare și numele persoanei care i-a administrat sportivei din România suplimentul care conținea substanța Roxadustat.

Mihaela Brazdeș, jurnalist Digi24: Potrivit informațiilor, ar fi vorba de fizioterapeuta din staff-ul său, Candice Gohier, angajată la academia lui Patrick Mouratoglou. Ea ar fi fost cea care i-a recomandat Simonei Halep acel supliment care, în cele din urmă, a dat rezultat pozitiv la testul anti-doping și i-a adus o suspendare de 4 ani.

Este vorba despre un raport care are 126 de pagini, un raport prin care Agenția Internațională pentru Integritatea în Tenis (ITIA) a explicat întreg procesul Simonei Halep, și vă redau cele mai importante lucruri scoase în evidență din acest raport.

Totul a început pe 17 august, când Simona Halep s-a retras de la turneul din Cincinnati, după o accidentare. Atunci, fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-ar fi recomandat să adauge un supliment cu colagen în nutriția ei, având în vedere că nu lua un astfel de supliment până atunci.

Citiți și:

Simona Halep, prima declarație după suspendarea de 4 ani pentru dopaj: Voi face totul pentru a-mi spăla numele de aceste acuzații false

Reacția lui Patrick Mouratoglou, după suspendarea lui Halep: Sunt şocat. Această decizie nu are nicio noimă pentru mine

Halep a luat acel supliment timp de cinci zile, înainte de turneul de la US Open, și a întrerupt folosirea chiar înainte de prima partidă de la US Open, în care știm că a pierdut în mod neașteptat.

Potrivit informațiilor din acest raport, toate suplimentele au fost comandate de Candice Gohier, și au fost verificate împreună cu Simona Halep, inclusiv recipientul, și au observat că pe lista de ingrediente nu exista nicio substanță interzisă în acel supliment. Vorbim despre o verificare care a fost făcută împreună cu antrenorul Simonei, Patrick Mouratoglou.

Toate cele 3 produse folosite atunci de Simona erau sigure de folosit, asta i-ar fi spus Mouratoglou lui Halep, potrivit raportului elaborat de ITIA.

Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj, dar a spus că va continua până la capăt această luptă, de a demonstra că nu a luat Roxadustat în mod intenționat.

Sportiva a anunțat că va face un apel la TAS.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri