Venus Williams, prea puternică pentru Patricia Țig. Halep joacă în această noapte

Data actualizării: Data publicării:
58d7d05a95f9cfc04665d99a

Patricia Maria Țig a jucat unul dintre cele mai importante meciuri din cariera ei, duminică seara, în turul al treilea de la Miami Open, în direct la Digi Sport 2 . În al treilea meci de pe principala arenă din Crandon Park, românca a întâlnit-o pe fost lideră mondială, Venus Williams, cap de serie numărul 11 la turneul din Florida, din acest an. Americanca s-a dovedit o adeversară mult prea puternică pentru Patricia Țig, care a făcut, totuși, o figură remarcabilă la turneul de la Miami de anul acesta.

58d7d05a95f9cfc04665d99a

ACTUALIZARE LUNI, ORA 0:30. Victorie categorică a lui Venus Williams în fața româncei: 6-3, 6-0. Meciul a durat o oră și zece minute.

Pentru performanţa reuşită la Miami, Patricia Maria Ţig va primi 95 de puncte WTA şi un cec în valoare de 41.350 de dolari.

 Jucătoarea Simona Halep, a treia favorită a competiţiei şi locul 5 WTA, o va întâlni în această noapte pe Anett Kontaveit (Estonia), jucătoare venită din calificări şi poziţia 112 în clasamentul mondial. Meciul se va desfășura după 2:30, ora României.
Dacă va trece de Kontaveit, Halep o va întâlni pe Samantha Stosur (Australia), cap de serie numărul 14 şi locul 19 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, de Shuai Peng (China), poziţia 43 în ierarhia mondială.
Simona Halep rămâne singura româncă în competiția de la Miami, după ce și Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul al treilea de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 12. Scorul a fost 6-4, 6-2.
 
Irina Begu fusese eliminată în turul al doilea de la Miami de Lara Arruabarrena, iar Monica Niculescu a părăsit competiția chiar după turul întâi, când a fost învinsă de suedeza Johanna Larsson. 

După victoriile din calificări, în fața lui Krunic și Rodina, Țig a învins-o în primul tur pe Heather Watson, 7-6(4) 6-1, iar apoi a produs una dintre surprizele celui de-al doilea turneu WTA din categoria Premier Mandatory din 2017, eliminarea Kristinei Mladenovic (semifinalistă la Indian Wells, săptămâna trecută) - 7-6(4) 6-2.

Acum, Patricia Țig se află în fața unuia dintre cele mai importante meciuri ale carierei, ea urmând să întâlnească pentru a doua oară în carieră o jucătoare care s-a aflat pe primul loc în ierarhia WTA.

Precedenta fostă lideră mondială pe care Țig a avut-o ca adversară a fost Samantha Stosur. Românca a întâlnit-o pe australiancă în urmă cu un an, în sferturile de finală de la Madrid. Atunci, victoria i-a revenit fostei campioane de la US Open.

În ceea ce o privește pe Venus Williams, americanca de 37 de ani vine după o victorie în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, 6-4 6-3, în runda secundă de la Miami Open.

Meciul Venus Williams - Patricia Țig va începe pe ”Stadium”, după jocurile Verdasco - Nishikori (18:00) și Kerber - Rogers (nu mai devreme de 20:00). Învingătoarea va juca în optimile de finală contra lui Taylor Townsend sau Svetlanei Kuznetsova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri