Un oficial de la Jocurile Asiatice a ajuns la spital după ce un sportiv l-a rănit cu ciocanul în timpul competiției

Data actualizării: Data publicării:
Huang Qinhua
Un oficial de la Jocurile Asiatice a ajuns la spital după ce un sportiv l-a rănit cu ciocanul în timpul competiției. FOTO: Profimedia Images

Un oficial de la competiţia de atletism a fost lovit accidental cu ciocanul de un concurent la Jocurile Asiatice de la Hangzhou. I-a fost fracturat piciorul și a fost dus la spital.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, cu puţin înainte de ora 20.00 (12:00 GMT), când kuweitianul Ali Zankawi s-a aliniat pentru una dintre aruncările sale în finala masculină de ciocan, pe stadionul olimpic plin de oameni din oraşul din estul Chinei. Dar, în loc să se îndrepte direct spre teren, ciocanul a zburat în lateral şi jos, spre dreapta, nimerind în piciorul oficialului tehnic care stătea jos.

Îngrozit, Zankawi a alergat spre bărbat în timp ce sângele curgea din piciorul drept al oficialului. Oficialul, Huang Qinhua, în vârstă de 62 de ani, a făcut o grimasă şi s-a clătinat ameţit în timp ce Zankawi s-a grăbit să îl verifice.

accident-jocuri-asiatice-ciocan-profimedia
Un oficial de la Jocurile Asiatice a ajuns la spital după ce un sportiv l-a rănit cu ciocanul în timpul competiției. FOTO: Profimedia Images

În câteva secunde, Zankawi şi-a folosit mâinile şi forţa pentru a improviza un garou pe coapsa lui Huang şi a opri sângerarea.

Personalul medical l-a preluat în scurt timp pe Huang pe o targă, după ce i-a aplicat un garou, apoi l-a trimis la un spital din apropiere.

"A ajuns la spital la ora 20:15, unde a fost diagnosticat cu o fractură deschisă de tibie şi peroneu", a declarat purtătorul de cuvânt al Jocurilor, Xu Deqing, într-o conferinţă de presă duminică. "În prezent, semnele sale vitale sunt stabile".

Finala a fost câştigată de Wang Qi din China. Zankawi a terminat al optulea.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri