Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat șapte căței pe stradă

Data publicării:
doi catelusi, unul alb și unul negru, dormind
Un bărbat din Buzău a fost amendat cu 12.000 de lei pentru că a abandonat șapte căței pe stradă. Foto: Profimedia Images

Un bărbat din localitatea Luciu, care a abandonat şapte căţeluşi pe o stradă din municipiul Buzău, a fost amendat de poliţişti cu suma de 12.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău.

Bărbatul a fost surprins de o cameră de supraveghere în timp ce abandona puii, în zona unei autogări. Filmarea a fost apoi postată în mediul online, iar ulterior poliţiştii s-au sesizat.

„Ieri, în urma apariţiei în mediul online a unei înregistrări video în care se observa un bărbat în timp ce abandona mai mulţi pui de câine, poliţiştii de Biroul pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări”, a transmis IPJ Buzău, citat de Agerpres.

Trei dintre cei şapte căţeluşi au fost plasaţi în adăpost de către reprezentanţii Biroului pentru Protecţia Animalelor, iar ceilalţi patru au fost adoptaţi de către un buzoian, care s-a angajat să le ofere adăpost şi hrană.

Bărbatul a fost amendat cu 12.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, respectiv OUG 155/2001 privind sterilizarea şi microciparea câinilor.

„Poliţiştii atenţionează că abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea şi îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Fapta constituie contravenţie şi se sancţionează, conform cadrului legislativ actualizat, cu amendă între 3.000 şi 12.000 de lei”, precizează reprezentanţii Poliţiei.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri