Un bărbat din Satu Mare a aflat că are credite bancare când a primit somații acasă pentru neplată

Data publicării:
un barbat deschide un plic alb
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Satu Mare a aflat că are credite bancare când a început să primească acasă somații pentru neplată. Un individ a reușit să ia 3.000 de lei împrumut pe numele lui, după ce a folosit o copie a actului de identitate și un extras bancar modificat. În spatele șarlataniei, scrie PortalSM, se afla chiar un coleg de muncă, pe care victima o considera prieten. Recent, acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals informatic.

Cei doi au fost colegi de muncă la un magazin din Satu Mare, la începutul anului 2017. Individul ar fi folosit o copie a cărții de identitate a victimei, pe care aceasta i-ar fi dat-o pentru cazare şi bilete, cu ocazia unui concediu petrecut împreună, scrie sursa citată.

Cu copia după CI și cu un extras bancar modificat, bărbatul de 29 de ani a reușit să obțină un credit de 2.000 de lei, pe numele colegului său. La scurt timp, a repetat scenariul și a împrumutat alți 1.000 de lei, de la o altă bancă.

Bărbatul păgubit a aflat că are credite luate abia când a început să primească somații de la bănci pentru neplată, de 1.027,08 lei, respectiv 1.000,84 lei. Le-a spus că sigur la mijloc este o greșeală, dar când a cerut numărul de telefon trecut în baza de date a băncilor și a sunat, a aflat că e vorba chiar despre colegul său de muncă.

Victima l-a reclamat la poliție pe escroc, care a deschis un dosar penal pe numele bărbatului. De curând, a venit și verdictul instanței: escrocul a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare și la 60 de zile de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de fals informatic, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri