Un cioban atacat de urs obţine daune morale de 100.000 de lei de la Ministerului Mediului

Data publicării:
Arthur, cel mai mare urs observat în România, este fotografiat într-un loc nefăcut public pe 8 octombrie 2019
Un cioban atacat de urs obţine daune morale de 100.000 lei de la Ministerului Mediului. Foto: Profimedia Images

Un cioban din judeţul Prahova, care a fost atacat de urs în toamna anului 2021, a obţinut daune morale în valoare de 100.000 de lei de la Ministerului Mediului, decizia, care nu este încă definitivă, fiind susţinută de două instanţe, informează Agerpres.

Conform portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate, apelurile declarate de către persoana în cauză şi de Ministerul Mediului împotriva deciziei pronunţată în septembrie 2022 de Judecătoria Câmpina.

La acel moment, instanţa de fond a admis în parte cererea formulată de reclamant, respectiv de către ciobanul atacat de urs, şi a obligat Ministerul Mediului la plata către acesta a sumei de 100.000 de lei cu titlu de daune morale şi 1.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Ciobanul solicitase daune de 200.000 de lei.

De asemenea, ministerul a fost obligat de către Judecătoria Câmpina la plata către reclamant a sumei de 5.100 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Părţile au atacat decizia cu apel, iar Tribunalul Prahova a respins, miercuri, ca nefondate apelurile. Decizia nu este definitivă.

Potrivit documentelor de la dosar, reclamantul a fost atacat de un urs aflat în căutare de hrană, în data de 25 septembrie 2021. Victima a fost muşcată de faţă şi a suferit multiple traumatisme grave, plăgi şi fracturi ale craniului.

Ciobanul de 60 de ani a avut nevoie de multiple operații, iar pentru refacerea oaselor rupte din craniu au fost folosite plăcuțe și șuruburi de titan. Victima spune că a rămas cu probleme de vedere și memorie, pe lângă cicatrice, în urma atacului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri