Un fost brancardier din Craiova este acuzat că a luat 22.500 de euro mită. Promitea angajări în spitalul județean

Data publicării:
mita in spital
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un fost brancardier de la Spitalul Județean de Urgență Craiova este acuzat de trafic de influență, după ce ar fi pretins 22.500 de euro mită de la cinci persoane. În schimbul banilor, individul le-ar fi promis acestora locuri de muncă în unitatea medicală. A fost prins în flagrant, și-a recunoscut fapta și riscă 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență, scrie Gazeta de Sud.

Faptele, spun anchetatorii, ar fi avut loc în perioada octombrie 2021 - februarie 2022.

"Inculpatul A. C. ar fi pretins suma totală de 22.500 euro, de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro și 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici și/sau funcționari cu atribuții manageriale din cadrul unor unități spitalicești aflate pe raza județului Dolj, prevalându-se de o presupusă influență pe lângă aceștia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical", arată procurorii DNA Craiova.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile, respectiv asupra sumei de 400 de lei, ridicată cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, până la concurența sumelor de 12.500 de euro și 30.000 lei.

În prezența avocatului, inculpatul și-a recunoscut faptele și a declarat că este de acord cu pedeapsa primită.

Dosarul de urmărire penală și acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Mehedinți cu propunerea de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri