Foto Un tânăr ieșit dintr-un centru de plasament nu-și găsește chirie în Cluj-Napoca. Motivul invocat de proprietarii de apartamente

Data actualizării: Data publicării:
tanar trist intr-un tunel
Tânărul, care a locuit până săptămâna trecută într-un centru de plasament, a fost refuzat de mai mulți proprietari de apartamente de închiriat. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un tânăr din Cluj-Napoca, student la Facultatea de Drept, a făcut un apel disperat pe rețelele sociale, din dorința de a-și găsi un apartament de închiriat. Robert a locuit, până săptămâna trecută, într-un centru de plasament, iar ca să poată fi susținut în continuare de stat are nevoie de un contract de închiriere înregistrat la ANAF. "Mulți, când au auzit acest lucru, nu au fost de acord pentru că nu doresc să se 'amestece cu statul'", spune tânărul. 

După ce a încercat să contacteze diferiți proprietari de apartamente, dar a fost refuzat pe bandă rulantă, tânărul a decis să publice un anunț pe un grup de închieri apartamente din Cluj-Napoca.

anunt tanar inchiriere apartament
Anunțul a fost publicat pe un grup de închiriere apartamente din Cluj-Napoca. Sursa foto: Facebook / Chirie Cluj-Napoca (direct de la proprietar)

În anunțul publicat pe rețelele sociale, tânărul spune că este dispus să plătească până la 1.850 lei pentru chirie și cheltuielile lunare. Ca să poată beneficia de subvenționarea chiriei de către Primăria Cluj-Napoca, Robert are nevoie, însă, de un contract de închiriere înregistrat la ANAF. 

"Am încercat să discut cu mai mulți proprietari, însă nu au fost de acord pentru că presupune să fie înregistrat contractul de închiriere la ANAF, extras CF a imobiliului, cont bancar unde să vireze banii pentru chirie din partea Primăriei Cluj lunar și copie după buletin. Mulți, când au auzit acest lucru, nu au fost de acord pentru că nu doresc să se 'amestece cu statul'", a scris tânărul în anunțul care speră să îi aducă un acoperiș temporar deasupra capului.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri