VIDEO. Șoferi beți, încătușați în mijlocul străzii. Un conducător auto a fost reținut după ce a lovit un pieton în București

Data actualizării: Data publicării:
sofer arestat
Un conducător auto a fost reținut după ce a lovit un pieton în București. Foto: Captură video

Inconștiență și teribilism pe șosele. În doar câteva ore, polițiștii rutieri au avut parte de două urmăriri ca în filme. În ambele cazuri, șoferi băuți n-au oprit atunci când agenții le-au făcut semn. Este vorba despre un bărbat din Argeș, care n-avea nici măcar permis de conducere, și despre un șofer din București cu o alcoolemie imensă care a lovit și un pieton.

Un șofer din Curtea de Argeș a fost oprit de polițiști cu focuri de armă, după o urmărire care a durat câteva minute. În mașina condusă de bărbatul aflat sub influența alcoolului, se mai aflau alte trei persoane, printre aceștia și un copil. Bărbatul care, în urma testelor, s-a dovedit că avea o alcoolemie de 1 la mie în aerul respirat, nu avea nici permis de conducere.

O situație identică a fost filmată și în Capitală. Luni dimineață, pe Bld. Iuliu Maniu, un șofer băut a lovit un pieton. Polițiștii au încercat să-l oprească, însă fără succes. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, l-au blocat în trafic și au reușit să-l oprească. Testele au arătat că șoferul avea o alcoolemie de 1,22 la mie în aerul respirat. Bărbatul a fost reținut și pe numele său s-a deschis un dosar penal. 

Alcoolul reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor din România. Anul trecut, aproape jumătate dintre accidentele rutiere au fost provocate de șoferi băuți. 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri