Video Zelenski la București: Rusia se află în spatele atacurilor Hamas asupra Israelului. A trimis arme grupării teroriste

Data actualizării: Data publicării:
zelenski (3)
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Inquam Photos / Eduard Vinatoru

Rusia stă în spatele atacului Hamas din Israel, a spus, marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Cotroceni. El susține că Kremlinul este cel care oferă grupării teroriste arme și sprijin pentru atacurile sângeroase. Președintele Klaus Iohannis a fost însă mai rezervat când a fost întrebat despre atac. Șeful statului a declarat că vom afla pe parcurs cine stă în spatele atacului din Israel.

Întrebat dacă Rusia se află în spatele atacurilor Hamas asupra Isrelului, Zelenski a spus: „Vă mulțumesc pentru întrebare. Cine stă în spatele Hamasului? În spatele lor stau cei care îi susțin. Cei care îi susțin public, îi susțin cu arme și acest lucru nu se întâmplă de ieri. Acesta e un proces durabil. Pe rețelele de socializare puteți găsi răspuns la aceste întrebări, cine postează diferite semnale și comentarii. Considerăm că Rusia este una dintre țările care a ajutat Hamas și stă în spatele Hamasului”.

Zelenski mai spune că, la fel ca şi Ucraina, şi România a condamnat cu fermitate actele teroriste împotriva Israelului.

„Ca şi Ucraina, România a condamnat cu fermitate actele teroriste împotriva Israelului. Trebuie să condamnăm teroarea, nu trebuie să dăm posibilitate Rusiei sau oricui să terorizeze lumea dezvoltată şi civilizată. Sunt convins că vom susţine împreună cu România aceeaşi poziţie, în acest domeniu, la toate nivelurile internaţionale”, a mai spus liderul ucrainean.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că România sprijină dreptul Israelului de a se apăra împotriva atacatorilor și că vom afla cine se află în spatele gurpării Hamas când lucrurile se vor liniști.

„Noi sprijinim dreptul Israelului de a se apăra împotriva dușmanilor, cine și cum a acționat în spatele atacului vom afla pe măsură ce datele vor deveni mai clare”, a spus șeful statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri