Exodul din București. 18 kilometri, parcurși la volan în 25 de minute

Data publicării:
masini

Aceste zile sunt mai plăcute şi pentru bucureştenii care nu au părăsit oraşul. Au ocazia să circule prin oraş fără ambuteiaje, iar spre deosebire de cele mai multe zile din an, marile bulevarde sunt aproape goale. Un experiment Digi24 arată că un traseu care ia în general mai mult de o oră, azi a putut fi parcurs în nici jumătate din timp.

Intrarea în Bucureşti, dinspre Drumul Naţional 1. Câteva maşini circulă spre oraş, în timp ce mulţi dintre întârziaţi încă părăsesc Capitala şi pleacă în vacanţă la munte. Pornim la drum spre capătul opus, sudul Capitalei.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24: Suntem in pasajul de la Casa Presei Libere. 8 kilometri parcurşi în aproape 5 minute. Continuăm drumul spre sudul Bucureştiului.

Intrăm pe şoseaua Kiseleff, trecem de Arcul de Triumf şi ne apropiem de Piaţa Victoriei. Parcurgem aproape 13 kilometri în mai puţin de 10 minute. Doar câteva semafoare ne opresc din drum, iar la ele nu aşteaptă mai mult de doua, trei maşini.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Digi24: În Bucureşti ideea de semafor inteligent abia acum o descoperim. Suntem pe Calea Victoriei este liber.

În mod normal Calea Victoriei şi Piaţa Unirii sunt recunoscute pentru ambuteiajele care îi fac pe şoferi să îşi piardă răbdarea la volan. Acum ajungem la jumătatea drumului dintre nordul şi sudul Capitalei în 18 minute. Continuam pe bulervadele goale, trecem de semafoarele intermitente, pe culoarea galbenă, iar în scurt timp ajungem la destinaţie.

Laurențiu Rădulescu: Am ajuns la Piata Sudului, 18 kilometri in 25 de minute.

În mod normal distanţa ar fi fost parcursă în mai bine de o oră. Când vine vorba de aglomeraţia din trafic, Bucureştiul figurează, într-un top internaţional, pe locul 5 în lume. Podiumul ambuteiajelor este ocupat de Mexico City, Bangkok şi Jakarta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri