Prințul Charles, discurs în limba română

Data publicării:
Vizita Printului Charles la Cluj Napoca
Prin?ul Charles in vizita la Cluj, pentru prima oara, deoarece Universitatea Babe?-Bolyai i-a decernat, luni dupa-amiaza, titlul de Doctor Honoris Causa. Alte?a sa Regala a primit disctinc?ia în cadrul unei ceremonii solemne.Decizia acordarii titlului de Doctor Honoris Causa Prin?ului Charles a fost aprobata pe 8 mai de Senatul UBB

Prințul Charles a primit, luni, titlul de doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai de la Cluj-Napoca. Ca dovadă că se simte deja de-al casei, a vorbit în limba română şi le-a mulţumit celor care i-au oferit titlul universitar. Moștenitorul Coroanei Britanice va mai petrece câteva zile în România, vizitând locurile de care s-a îndrăgostit pe Valea Zălanului.

La Universitatea Babeş-Bolyai, prinţului Charles i s-a făcut o primire tradiţională: a fost întâmpinat cu pâine şi sare de doi studenţi îmbrăcaţi în straie populare. El a primit titlul onorific Doctor Honoris Causa pentru eforturile de promovare a Transilvaniei peste hotare.

„Domnule rector, doamnelor şi domnilor! Sunt profund mişcat şi foarte recunoscător pentru marea şi deosebita onoare pe care mi-o faceţi în această după-amiază”, a spus Prințul Charles.

Foarte prietenos, moştenitorul Coroanei Britanice a stat de vorbă cu toată lumea.

„Nu ne-am aşteptat să fie atât de prietenos. Interesant cum un străin reușește să promoveze atât de bine valorile românești”, a spus un student. 

„Alteța Sa Regală este un om, contrar aparențelor, foarte deschis și foarte natural. Îmi face plăcere să îl văd călătorind pe câmpiile Transilvaniei pe dealuri și spunând cum ar trebui să conservăm ce avem”, a adăugat un alt student. 

Prințul Charles va mai petrece câteva zile în România, la proprietăţile sale de la Viscri şi Micloşoara.

Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România? Răspunsul e, pentru mine, foarte simplu: voi, prietenii mei români, patrimoniul vostru cultural, tradiţiile voastre, dar şi capacitatea voastră de inovare şi schimbare. Tot ceea ce reprezentaţi voi după secole întregi de istorie, identitatea voastră şi întregul vostru potenţial. Toată energia pe care o puteţi pune în mişcare pentru a schimba ceva. Acestea sunt lucrurile care vă fac cu adevărat speciali în întreaga lume”, a spus Prințul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri