Grindeanu: Am vorbit cu Iohannis după votul moțiunii

Data actualizării: Data publicării:
170621_GRINDEANU_CONFERINTA_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Sorin Grindeanu, premierul demis prin moțiune de cenzură, a discutat despre rezultatul votului cu președintele Klaus Iohannis.

Întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu președinte astăzi, după ce Guverul a fost demis prin moțiune de cenzură, Grindeanu a răspuns: „Da”.

„Eu l-am informat pe președinte despre situația votului în Parlament. Era absolut normal”, a spus Grindeanu.

El a precizat apoi că i-a dat un SMS președintelui pentru a-i anunța rezultatul votului, iar apoi au avut o discuție telefonică. Nu a vrut însă să precizeze cine pe cine a sunat.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi, a spus, după vot, că „preşedintele a fost informat şi a luat act de rezultatul votului din Parlament. Preşedintele va convoca consultări cu partidele parlamentare  pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou guvern.

În prima declarație făcută după votul pe moțiune, Grindeanu a spus că își va face în continuare datoria, până la instalarea noului cabinet, și le-a cerut și miniștrilor demisionari să facă același lucru.

Sper ca votul de azi să nu fie o mare greșeală, iar PSD să numească viitoriul premier. Vreau să ieșim din acest blocaj, să transmitem că România rămâne un mediu stabil. PSD nu înseamnă nici Sorin Grindeanu, nici Liviu Dragnea. Sper ca în șase luni să nu ajungem într-o situație similară, România nu ar merita așa ceva”, a spus Grindeanu.

În finalul conferinței, premierul demis a fost întrebat ce sfat are pentru succesorul său. „Să nu creadă în prietenia cu Liviu Dragnea”, a fost răspunsul lui Sorin Grindeanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri