Pe ce mizează liberalii pentru a racola parlamentari din PSD

Data publicării:
BUCURESTI - PNL - CONGRES - ALEGERI
Foto; Inquam Photos / George Călin

Liberalii îşi fac deja planurile pentru la toamnă, când speră să dărâme guvernul social-democrat. Ludovic Orban a anunţat un plan de racolare a parlamentarilor din tabăra puterii care sunt nemulţumiţi de guvernare. De altfel, PNL pregăteşte un Guvern din umbră, care să poată prelua puterea.

Liberalii se reunesc astăzi în ședință pentru a stabili strategia pe termen scurt. Președintele partidului, Ludovic Orban, a anunțat planul pentru această toamnă: să convingă parlamentari PSD și ALDE să nu mai susțină Guvernul.

Liberalii speculează nemulțumirile care ar putea apărea la adresa măsurilor guvernamentale și că, în urma discuțiilor cu eventualii social-democrați nemulţumiţi, Guvernul condus de Mihai Tudose își va pierde sprijinul politic, după ce parlamentarii se întorc din vacanța de vară. În aceste condiții, ar putea trece o moțiune de cenzură la adresa Executivului, speră liberalii.

În parlalel, liberalii vor să reactiveze comisiile de specialitate, adică să desemneze persoane care să se ocupe de diverse ministere. Este vorba despre un guvern din umbră, pe care liberalii l-au mai avut în trecut.

Există și un pachet de măsuri pe care liberalii vor să le ia după ce fac sondaje și află ce-și doresc românii. Pe baza acestor sondaje ar urma să fie făcute și propuneri legislative, după întoarcerea din vacanța parlamentară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri