Reacția politicienilor după atacul tehnocraților

Data publicării:
ponta

Într-o scrisoare adresată lui Victor Ponta, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, l-a acuzat pe fostul premier că minte în legătură cu rata absorbţiei fondurilor europene, dar şi că a întârziat un proiect important de infrastructură.

Repetați obsesiv că România are absorbție zero și că e singura țară din Uniunea Europeană în această situație. Domnule Ponta, fie dezinformați, fie manipulați cu bună știință (...) Dacă românii nu aveau ghinionul să vă aibă prim-ministru, autostrada Pitești - Sibiu ar fi fost acum mai bine de jumătate construită", a scris Cristian Ghinea pe o rețea de socializare.

Fostul premier răspunde într-un limbaj dur acuzaţiilor. Victor Ponta spune că actualul Executiv, „format din urechişti, funcţionari de mâna a şaptea de la Bruxelles”, nu ar fi reuşit să atragă bani europeni, să facă investiţii sau să crească încasările la buget. El adaugă că „tehnocraţii lui Iohannis” sunt incompetenţi, neserioşi şi nu mai fac nimic altceva decât politică.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene îl acuză pe fostul premier ca i-a dat lui Sebastian Ghiţă marile contracte IT.

În procesul de debirocratizare început de Guvernul Cioloș ne-am lovit des de sisteme informatice prost croite, ineficiente și scumpe, dar mai ales incapabile să comunice unele cu altele. Întrebând cum s-a ajuns la asta, funcționarii dau din umeri și șoptesc: <<Ghiță>>”, a mai arătat Cristian Ghinea.

Sebastian Ghiţă, deputat: „Şi eu am auzit şoapte şi şoaptele din Minister spuneau că acest om este un diletant, un habarnist, pe care toţi de acolo, după câteva luni, s-au prins că îl pot păcăli şi acest om, după cum mi-a arătat ieri, vorbeşte lucruri pe care nu le cunoaşte în niciun fel, mai ales despre zona şi despre domeniul IT.”

Ministrul Comunicaţiilor reclamă şi el corupţia ultimilor ani.

Marius Bostan, ministrul Comunicaţiilor: „Ce s-a întâmplat în ultimii ani în România a fost o lipsă de management și de decizie pe mai multe paliere, neprofesionalism pe foarte multe paliere, corupţie pe extrem de multe alte paliere. Nu putem sta pasivi când ţara este supusă unor presiuni care o distanțează de la cursul normal al lucrurilor.”

Este al treilea ministru al Cabinetului Cioloş care reacţionează în ultimele zile la atacurile venite dinspre clasa politică. Pe lângă Cristian Ghinea, şi Costin Borc a ţinut să demonteze acuzaţiile Elenei Udrea legate de privatizarea Romcim, după ce aceasta l-a acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă în acest caz. Vicepremierul a arătat că s-a reîntors în ţară la câteva luni după finalizarea privatizării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri