Ciolacu spune că investițiile cu fonduri europene rămân o prioritate: Guvernul va aloca bani pentru investiţii noi prin PNRR

Data publicării:
ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că investiţiile prin fonduri europene rămân „marea prioritate” și că se vor aloca bani pentru alte nouă proiecte de investiţii noi prin PNRR. 

„Investiţiile prin fonduri europene rămân marea noastră prioritate - alocăm bani pentru alte nouă proiecte de investiţii noi prin PNRR în sănătate, turism, cultură şi justiţie”, a declarat Ciolacu.

El a anunţat că Executivul va aproba şi un act normativ pentru a sprijini autorităţile locale să finalizeze o serie de proiecte cu bani europeni.

„Sprijinim autorităţile locale să finalizeze proiecte cu bani europeni folosind împrumuturi din Trezorerie în limita a un miliard lei pentru cofinanţări. Aşa ne asigurăm că proiectele vor fi gata rapid, cu impact imediat în viaţa comunităţilor locale”, a precizat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a menţionat şi aprobarea finanţării din fonduri europene a unui proiect care vizează conectarea sistemului de educaţie de cerinţele reale ale angajatorilor din economie.

„Tot cu bani europeni finanţăm un proiect prin care legăm sistemul educaţiei de cerinţele reale ale angajatorilor din economie. Investim într-o platformă digitală numită ReConnect. Astfel putem monitoriza şi, mai ales, anticipa şi corela eficient oferta din educaţie cu cererea de pe piaţa muncii din România”, a adăugat Ciolacu.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri