Reacția PSD după acuzațiile DNA că ar fi fost distruse documente la MJ

Data publicării:
foto piata victoriei proteste agerpres_9491734

Social-democraţii susţin, prin noul lor purtător de cuvânt, că acuzaţia privind distrugerea de probe în cazul ordonanţei 13 este doar un zvon. Adrian Dobre spune că PSD nu cunoaşte treburile interne ale Ministerului Justiţiei. Oricum, din punctul său de vedere, abilitatea Guvernului de a emite ordonanţe nu ar trebui pusă sub semnul întrebării.

Deocamdată faptul că DNA a trimis dosarul mi se pare un gest firesc. OUG 13 stiți foarte bine și conform sentinței sau al punctului de vedere al CCR a fost legal și temeinic. PSD crede la fel ca CCR. Lucrurile vor trebui urmărite cât mai repede ca această discuție despre abilitatea guvernului de a emite ordonanțe de urgență trebuie clasată cât mai repede. De didtrugerea de probe vom vedea dacă această informație este confirmată de justiție. Deocamdată este doar un zvon”, a spus Adrian Dobre. 

Dosarul deschis de DNA în urma unei sesizări cu privire la ordonanța 13 va fi trimis la Parchetul General, cu noi acuzații. Procurorii au suspiciuni privind sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Procurorii au suspiciuni că la Ministerul Justiției a fost distrus un document. Este vorba despre avizul negativ dat ordonanței de Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri