Tu ce vrei să schimbi în România? Mihai Maci: În şcoală trebuie să ne regăsim pe noi, nu birocraţia

Data publicării:
mihai maci diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Mihai Maci, profesor de filozofie: „Eu, ca profesor, îmi doresc o şcoală care să arate altfel ca cea de la ora actuală. Şi anume o şcoală în care eu ca profesor, în care studenţii mei, în care fiica mea care este elevă, să mergem cu plăcere. O şcoală în care ne regăsim, să ne regăsim fiecare pe el însuşi şi să ne regăsim unii pe alţii. Asta înseamnă o şcoală care îşi face datoria. Adică, o instituţie organizată de aşa manieră încât scopul ei nu e partea birocratică, partea administrativă, ci ceea ce constituie esenţa învăţământului. Şi anume, faptul de a-l pune pe tânăr în contact cu umanitatea lui, cu marile repere ale culturii universale, cu acele date ale moştenirii noastre culturale care ne vorbesc fiecăruia dintre noi ca om. Lucrurile acestea ne-ar vertebra, ne-ar da o constituţie interioară, care ne-ar face deopotrivă apţi pentru provocările prezentului şi în acelaşi timp atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Acesta este lucrul pe care eu mi-l doresc şi pe care, într-o anumită măsură, consider să-l cred realizabil în ciuda tuturor eşecurilor contextuale pe care le pot constata în jurul meu.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri