Tu ce vrei să schimbi în România? Radu Joltea: Trebuie ruptă legătura dintre educaţie, birocraţie şi corupţie

Data publicării:
radu joltea diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Cum arată sistemul de învăţământ din ţara noastră? Cum îl văd românii stabiliţi în străinătate, care au cunoscut şi alte exemple? E ca la domino: o singură piesă care se clatină le poate dărâma pe toate, spune Radu Joltea, român stabilit în Marea Britanie.

Radu Joltea, inginer: „Există o legătură logică între educaţie, birocraţie şi corupţie. Un popor educat e mult mai puţin probabil să accepte sisteme birocratice complexe ce duc automat la creşterea masivă a corupţiei. În acelaşi timp, un popor educat respinge corupţia. În ultimii 27 de ani, sistemul de educaţie din România a fost modelat în aşa fel încât nivelul de educaţie să fie atât de scăzut ca să permită continuarea cangrenării statului şi a ţării de către un sistem birocratic sufocant ce a dus la creşterea corupţiei în toate domeniile sociale şi economice ale ţării. Toate astea au fost posibile din cauză că justiţia nu a funcţionat imediat după Revoluţia din Decembrie 1989. Aşa că, în momentul de faţă România arată ca un bolnav cuprins de cangrenă din cauza acestei legături sinistre dintre sistemul de învăţământ îngenunghiat, birocraţia sufocantă şi corupţia nimicitoare.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri