Povestea infirmierei care îi citea Cenușăreasa unei fetițe, într-un salon de la spitalul Alexandrescu

Data actualizării: Data publicării:
infirmiera viral alexandrescu

Atât de mult ne-am dezobişnuit de normalitate, că atunci când ne izbim de ea ni se pare un lucru rar şi demn de laudă. O fotografie s-a rostogolit pe Facebook şi a adunat mii de like-uri. În ea, o infirmieră a spitalului Grigore Alexandrescu e surprinsă, la o oră târzie, citindu-i o poveste unei copile de nici cinci ani. Cu lacrimi în ochi, mama copilei asistă la întreaga scenă, mirată de bunăvoinţa cu care e tratată de femeia cu suflet mare.

Pe patul de spital, poveştile-s rare. Pe chipul micuţilor pacienţi, zâmbetul e deseori ascuns de lacrimi.

Într-unul dintre cele mai mari spitale de copii din ţară mai sunt, însă, şi oameni care muncesc cu sufletul. Dorina e unul. De opt luni, de când e infirmieră la Grigore Alexandrescu, a văzut multă suferinţă. Şi şi-a propus să ajute cum poate. Într-o seară i-a citit unei copile capitole din Cenuşăreasa.

Cineva a văzut momentul. A făcut o fotografie şi-a distribuit-o pe Facebook. Obişnuită cu un sistem sanitar plin de lipsuri, cu aparatură cârpită, medici puţini şi bacterii mortale, nu-i de mirare că societatea a transformat un gest altfel banal într-un motiv de mirare.

„Nu ştiu de ce a devenit atât de virală şi atât de... La toată lumea cred că îi este milă de un copil... Că vrea să-i ofere căldură, afecţiune când este pe un pat de spital. Probabil e prea multă răutate în România. Şi când se întâmplă lucruri bune, devin miraţi”, spune Dorina, infirmiera din fotografie.

„Cred că, din păcate, trăim într-o ţară unde normalitatea devine o ştire. Practic, aceste lucruri se întâmplă... Dacă i se vorbeşte frumos, dacă i se spune o poveste, gândul lui se duce la acea poveste. Îi mai alină durerea. Nu se mai concentrează pe spital. Deja trăieşte într-o poveste, într-o altă lume”, spune Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Contesa, fetiţa care în acea seară a ascultat povestea Cenuşăresei, plânge acum în braţele mamei. Abia trezită, n-are chef de musafiri. Apariţia infirmierei o calmează. Îi zâmbeşte, dar refuză să se mai aventureze pe tărâmul basmelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri