Spitalul Sf. Maria| Controale și amenințări

Data publicării:
spitalul sf maria

Ministerul Sănătaţii trimite o echipă în control la spitalul Sfanta Maria din Bucureşti, iar ministrul spune că nu e sigur că experţii straini vor mai participa la control, după ce ar fi fost amenintaţi de managerul spitalului. Acelaşi director a depus o plângere penală împotriva ministrului şi l-a acuzat că ar fi blocat un transplant provocând, astfel, moartea unui pacient.

E un conflict fără precedent între un manager de spital şi un ministru al sănătăţii. Narcis Copcă a negat că i-ar fi ameninţat cu judecata pe experţii străini, dar a recunoscut că le-a trimis acestora o scrisoare în care le spunea că o inspecţie în ajun de alegeri ar fi nepotrivită. Controlul se referă la cheltuirea banilor publici în ultimii ani.

Controlul de la Sf Maria se va desfăşura cel mai probabil de la începutul săptămânii viitoare. Va aborda mai multe teme, printre teme vom aborda și achizițiile. Cu siguranță vom avea și o echipă de experți străini. Este posibil ca această vizită de experți străini să fie amânată”, a spus ministrul.

Faptul că un manager de spital îşi permite să lanseze asemenea ameninţări este incalificabil, este o rusine pentru noi, ca ţară”, a adăugat ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri