Comuna pentru care sute de bucureșteni au renunțat la viața la oraș

Data actualizării: Data publicării:
rata

Decât stresaţi la oraş, mai bine liniștiţi în Aluniş. Aluniș este comuna din Prahova, unde s-au mutat, în ultimii zece ani, peste trei sute de familii, majoritatea din Bucureşti şi Constanţa. Oamenii şi-au ridicat case acolo, iar din impozitele plătite de ei, localitatea s-a dezvoltat, uliţele au fost asfaltate, iar şcoala şi grădiniţa reabilitate.

Eugen Ispas e unul din primii bucureşteni care a dat viaţa agitată din Capitală pe liniştea din comuna Aluniş.

Îţi spun sincer că n-aş mai pleca. În Bucureşti de dimineaţă ai parte de stres, aici ai parte de bucurii. Aer curat, linişte,” spune Eugen Ispas.

Sunt argumentele care au atras aici alte peste 300 de familii, în ultimii zece ani.

A contat şi faptul că din Aluniş, pot ajunge uşor în staţiunile de la munte.

În anul 2000 a început o construcţie a drumului judeţean care făcea legătura între Valea Prahovei şi Valea Slănicului. Drum care a fost asfaltat şi a făcut accesul mai uşor către Valea Prahovei,” precizează Iulian Bâgiu, primar Aluniş.

Localnicii i-au primit cu braţele deschise pe noii vecini.

Foarte frumos, Bucureştiul e aşa cum îl stie toată Lumea, aglomeraţie. Au avut poate şi locuri de muncă mai stresante şi au venit, ce să facă,” spune un localnic.

Din impozitele plătite de noii locuitori, primăria a asfaltat toate uliţele. Bani au fost destui şi pentru reabilitarea şcolii şi grădiniţei din comună, unde merg aproape patru sute de copii. Comuna Aluniş e la doar 50 de kilometri de Sinaia. Terenul se vinde, în medie, cu 5 euro pe metrul pătrat, de zece ori mai puţin faţă de Valea Prahovei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri